Ugrás a tartalomra

Elképesztő: kisgyerekeknek készült könyv buzdít a nemváltásra és a hormonterápiára

Egy népszerű babamárka, amely arról ismert, hogy a fiatal lányok pozitív önbecsülését népszerűsíti, úgy tűnik, hogy stratégiát váltott.

Az "American Girl", amelynek a Barbie babákat is kiadó "Mattel" az anyavállalata, kiadott egy útmutatót, amely azt tanácsolja a kislányoknak,  

hogy váltsanak nemet és pubertásblokkolókat is népszerűsít.

Az American Girl weboldalán az "Egy okos lány útmutatója: Testkép Könyv" című könyvet 12,99 dollárért árulják. A 96 oldalas könyv, amelynek szerzője Mel Hammond, négy különböző hátterű lányt ábrázol a borítón, az alcím pedig így szól: "hogyan szeresd magad, élj teljes életet, és ünnepelj mindenféle testet".

"Minden lánynak meg kell tanulnia, hogy kényelmesen éljen a saját bőrében, és ez a könyv megmutatja az utat! Ezeken az oldalakon egy lány mindent megtalál, amit tudnia kell arról, hogyan szeresse egyedi önmagát, hogyan maradjon magabiztos a teste sokféle változásán keresztül, és hogyan értékelje a testét és az életet, amit élni élhet. Ez a könyv tele van foglalkozásokkal, tippekkel, kézműves foglalkozásokkal és igazi lányos történetekkel, és jó érzéssel emlékeztet arra, hogy minden test megérdemli a szeretetet és a tiszteletet"

- olvasható a könyvről szóló ajánló a honlapon.

A DailyMail és a szülők által a Facebookon megosztott képernyőfotókból azonban kiderül, hogy az útmutató többről szól, mint amit hirdetnek. A könyv normalizálja a transzneműséget, népszerűsíti a pubertásblokkolók használatát, és bátorítja a szabad nemi önkifejezést.

"Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon"

- olvasható az egyik részletben.

"Transzneműnek lenni nem betegség vagy szégyellni való dolog. Kezdetben az orvossal talán arról beszélgettek, hogy olyan ruhákat viseljetek és olyan névmásokat használjatok, amelyekben a legjobban érzed magad a valódi énednek"

- olvasható egy másik részlet a könyvben.

"Lehet, hogy a tested egyes részei kényelmetlenül érzik magukat, és lehet, hogy változtatni szeretnél a külsődön. Ez teljesen rendben van"

- folytatódik.

Az útmutatót 10 éves kor feletti lányoknak ajánlják, és egy listát is tartalmaz azokról a szervezetekről, amelyekhez a gyerekek fordulhatnak, ha nincs olyan felnőtt, akiben "megbíznak".

A szülők felháborodtak azon, hogy az American Girl márka ezt az üzenetet népszerűsíti a fiatal lányoknak.

"Az elmém nem akarja felfogni ezt a gonosz napirendet a gyermekeinkkel szemben. Miért gondolják a felnőttek, hogy rendben van, hogy ezt a szörnyű tettet népszerűsítsék ártatlan gyerekek felé. Számomra ennek semmi értelme. Szomorú a szívem"

- írta egy szülő a Facebookon.

Az American Girl cég évente mintegy 30 millió babát ad el.  

(CBN)

Legfrissebb