Ugrás a tartalomra

USA: elit egyetemeken hirdetik az evangéliumot a világ jövőbeli vezetőinek

Ezeken az egyetemeken szerintük kevesebb diák találkozik az evangélium üzenetével.

A Christian Union diákcsoport rendezvénye a Columbia Egyetemen 2023-ban. Kép forrása: Christian Union

Egy keresztény ifjúsági szervezet hamarosan nyolchetes evangelizációs körutat indít az elit egyetemeken, remélve, hogy mintegy 75 ezer diákkal oszthatják meg az evangéliumot.


A Christian Union (Keresztény Unió), egy nonprofit evangelizációs szolgálat, vasárnap indítja útjára az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő "CU Rise" rendezvényét. Az idei téma a "Jézus magzavar".

Matt Bennett, a Christian Union alapítója és elnöke a The Christian Postnak elmondta, hogy a témát azért választották, "hogy a diákok megismerjék, milyen radikális Jézus".

"Idén sokkal szélesebb körű kapcsolatépítést végzünk, beleértve az országos médiaközvetítést is, így a nyilvánosságot tekintve várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb évünk"

- mondta Bennett.

A kampány által érintett iskolák közé tartozik a Rhode Island-i Brown Egyetem, a New York-i Columbia Egyetem, a New York-i Cornell Egyetem, a New Hampshire-i Dartmouth College, a massachusettsi Harvard Egyetem, a Pennsylvania Egyetem, a New Jersey-i Princeton Egyetem, a connecticuti Yale Egyetem és a kaliforniai Stanford Egyetem.

"Jézus az elnyomottak és a befolyásosok között is szolgált, és ez a kilenc egyetem aránytalanul sok jövőbeli vezetőt nevel a nemzet és a világ számára"

- mondta Bennett, valamint hozzátette:

"Ezen kívül ezeknek az iskoláknak a diákjai átlagosan kisebb számban találkoznak evangélium üzenetével, mint a máshol tanuló egyetemisták. Isten minden embert szeret, és azt akarja, hogy lehetőség szerint üdvözüljenek".

A kampány célja, hogy elérje a diákokat, akár a közösségi média platformokon, vagy az egyetemen belüli rendezvények, illetve a a kilenc iskolai kampusz elhelyezett hirdetések által.

Bennett szerint emellett a kilenc iskolában szórólapokat, plakátokat, matricákat és pólókat fognak terjeszteni, amelyek a "Jézus megzavar" üzenetet népszerűsítik, és evangelizációs összejöveteleket is tartanak majd.

"Az ország legszigorúbb iskoláinak diákjai ma nagyrészt nincsenek tisztában az emberiség történetének legfontosabb üzenetével"

- fejtette ki Bennett valamint elmondta:

"Ő az egyetlen, aki meg tudja bocsátani a bűnöket és át tud helyezni minket a sötétség országából a világosság országába. Mindent meg kell tennünk, hogy lehetőséget adjunk ezeknek a diákoknak, hogy higgyenek benne."

(CP)

Legfrissebb