Ugrás a tartalomra

Elesett izraeli katona: Büszke vagyok, hogy beduinként az IDF-ben szolgálok

Felszólította az izraelieket, hogy egyesüljenek a Hamász ellen.

Ahmad Abu Latif, az IDF egyik katonája, aki elesett a harcban. - Kép forrása: Jerusalem Post/IDF

Abu Latif beduin arab és izraeli állampolgárként a 261. dandár 8208. zászlóaljában szolgált.

Abu Latif az IDF gázai katonai hadjáratának eddigi leghalálosabb eseményében halt meg, amelyben legalább 21 izraeli katona vesztette életét. Abu Latif a Gázai övezet déli részén lévő épületek kiürítésében segédkezett, amikor egy robbanás következtében két épület omlott rá az IDF katonáira.

A beduin katonáról most szolgálatáért és áldozatvállalásáért emlékeznek, és a The Jerusalem Post egy októberben közzétett bejegyzéséről is beszámol, melyet Latif a Ben-Gurion Egyetem diákjainak címzett. A beduin katona a támadást megelőzően az egyetem biztonsági szolgálatában dolgozott, és a bejegyzésben igyekezett megnyugtatni az egyetemi hallgatókat, hogy biztonságban vannak.

"Büszke vagyok arra, hogy izraeli beduin vagyok. Ami engem illet, az emberek, akikkel együtt élek és dolgozom, a testvéreim, és mindannyian együtt élünk és tiszteljük egymást a földünkön."

- írta Abu Latif a bejegyzésben az Israel National News szerint.

"Büszke vagyok arra, hogy beduinként az IDF-ben szolgálok egy beduin zászlóalj katonájaként. A katonai szolgálat megmutatta az erősségeimet és a képességeimet a kihívások kezelésében, és csodálatos emberekkel találkoztam, akik életre szóló barátaim lettek".

Latif nagyon örült annak, hogy az IDF-ben szolgálhatott, és elmondta, hogy a legjobban azokat a pillanatokat értékelte, amikor különböző hátterű izraeli társaival kapcsolatba kerülhetett, és lehetőségük nyílt arra, hogy jobban megértsék őt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy lehetőségem van arra, hogy kapcsolatba kerüljek a társadalmunkban élő emberekkel, és hogy kapcsolatot teremtsek a kultúrák között. Boldog vagyok, hogy meghívhatom a barátaimat Rahatba, és vendégük lehetek a Shoval kibuc hátsó udvaraiban, ahol gitároznak és Yehudit Ravitz dalait éneklik. Boldog vagyok, hogy a barátaimmal túrázhatok a földeken, és a legboldogabb vagyok, amikor megtanulnak arabul, megpróbálnak arabul beszélni hozzám, és megkérnek, hogy segítsek nekik"

- írta.

Abu Latif arra is felszólította az izraelieket, hogy egyesüljenek a Hamász ellen, és azt írta, hogy Gáza "teljesen más", és "gyilkos terrorszervezetek irányítják, amelyek nem tesznek különbséget zsidó és arab között".

"A beduin közösség gyászolja a megölt civileket, annak ellenére, hogy nem követtek el semmi rosszat, sem zsidók, sem keresztények, sem muszlimok. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy felébresszek mindenkit, aki ezt olvassa - mindannyian ugyanannak a sorsnak a részesei vagyunk, és mindannyiunknak együtt és egységben kell lennünk"

- írta.

( Daily Wire)

Legfrissebb