Ugrás a tartalomra

Egyesült Államok: a legtöbb protestáns hívő inkább imádkozik, mint Bibliát olvas

A Lifeway Research felmérésében vizsgálták a hívők szokásait.

Photo by Joel Muniz / Unsplash

Az Egyesült Államokban a legtöbb protestáns gyülekezetbe járó hívő naponta tölt időt kettesben Istennel - de a legtöbben inkább imádkoznak, mint hogy az Igét olvasnák - derült ki egy új tanulmányból.

A Lifeway Research által készített tanulmány szerint a protestáns gyülekezetbe járók 65 százaléka szándékosan tölt legalább naponta időt egyedül Istennel, 44 százalékuk szerint naponta, 21 százalékuk pedig naponta többször.

17 százalékuk azt mondta, hogy hetente többször van egyedül Istennel, 7 százalék pedig azt, hogy hetente egyszer. Mások azt mondták, hogy havonta néhányszor (5%), havonta egyszer (2%), havonta kevesebb mint egyszer (3%) vagy sohasem (1%) töltenek időt egyedül Istennel.

A Lifeway Research 2022. szeptember 19-29. között 1002 amerikai körében végezte az online felmérést. A válaszadók protestánsnak vagy felekezethez nem tartozónak vallották magukat, és havonta legalább egyszer részt vesznek istentiszteleten.

83 százaléka azt mondta, hogy inkább imában beszélget Istennel, mint a Biblia olvasáson keresztül (39%). A gyülekezetbe járók többsége saját szavaival imádkozik (83%), hálát ad Istennek (80%), dicséri Istent (62%) vagy megvallja bűneit (49%).

Érdekes módon azon gyülekezetbe járók közül, akik úgy döntöttek, hogy Bibliát olvasnak az Istennel való kettesben töltött idő alatt, a legtöbben azt mondták, hogy inkább fizikai Bibliából olvasnak (63%). Mások olyan Bibliából olvasnak, amely további kommentárokat tartalmaznak (25%). 20 százalék használ mobilalkalmazást.

(Chrsitian Today)

Legfrissebb