Ugrás a tartalomra

"Egyedül Isten képes erre"- döbbenetes változáson ment át a korábban homoszexuális, transznemű házaspár

A korábban transznemű férfiként élő Lex elmondta, milyen megtiszteltetés Nick feleségeként élni és vele együtt szolgálni Istent.

A ma már heteroszexuálisként élő Nick, és a ma már újra nőként élő Lex Michael Knowles műsorában. - Kép forrása: YouTube

Lex Renick, aki korábban transznemű férfiként, és férje, Nick, aki korábban homoszexuálisként élt, Michael Knowles műsorában osztották meg megtérésük történetét.

Nick és Lex Renick 2020 májusában fogadott örök hűséget egymásnak, azonban akkoriban még mindketten az LMBTQ életstílusnak hódoltak. Azóta hatalmas változás állt be az életükbe, mivel Lex és Nick is maga mögött hagyta a múltját. Lex újra nőként él, Nick pedig felhagyott homoszexuális identitásával. Az egykori "férj és férj", mostmár heteroszexuális párként – férjként és feleségként – él.

Nemrégiben a The Daily Wire műsorvezetőjének, Michael Knowlesnak beszéltek megtérésükről, és az azt követő változásról egy hosszú interjúban. Knowles, aki katolikusnak vallja magát, így jellemezte a pár történetét:

"Ez az egyik legvadabb történet, amit valaha hallottam."

A szellemi megújulás mellett Lex és Nick fizikai gyógyulást is tapasztalnak. Egészséges gyermekük született, és Lex korábban biopszián esett át, ahol rákos sejteket találtak a testében. A Planned Parenthod egyik orvosa azonban nemrég azt mondta neki:

"Ez fizikailag nem lehetséges, de már nincsenek rákos sejtek a testedben."
"Azt hiszem, ez is csak azt támasztja alá, hogy bárki átalakulhat, és azzá válhat, akivé akar"

– mondta Nick a velük történtekről.

"De senki sem beszél arról, hogy vissza tudod változtatni magad, és vissza tudsz térni a tervhez, amit eredetileg neked szántak."

– hangsúlyozta.

Lex arról is beszélt, hogy korábban ő maga is bedőlt az LMBTQ közösség „hazugságainak”.

„Az egész világ a queer közösségben azt mondta: 'Ha Isten teremtett téged, akkor így teremtett.' De ez az érv nem működik a transz közösségben. Mert ha azt mondjuk, 'Isten így teremtett engem,' akkor az azt jelenti, hogy nőnek kellett volna lennem.”

– fejtette ki.

Lex elmondta, hogy az LMBTQ közösségben talált vigaszra, mert kétségbeesetten kereste az identitását és szeretett volna tartozni valahova – amit korábban sem a családjában, sem a vallásban nem talált meg. Lex egy bántalmazó háztartásban nőtt fel, ahol a szülei „kereszténynek” vallották magukat, de édesanyja alkoholizmussal küzdött, és egyszer azt mondta neki:

"Ha tudtam volna, hogy te leszel a gyermekem, elvetettelek volna."

- ezt a megjegyzést édesanyja akkor tette, miután megtudta, hogy Lexnek problémái voltak a nemi identitásával és a szexualitással.

Nick ezzel szemben tinédzserként kezdte magát homoszexuálisnak vallani, de soha nem szembesült azzal a fajta elutasítással, amit Lex tapasztalt. A családja, ahogyan ő fogalmazott: "soha nem próbált megváltoztatni", még akkor sem, ha nem értettek egyet a szexuális identitásával, mivel úgy gondolták, hogy az ellentmond Isten férfiakra és nőkre vonatkozó tervének. Szerinte pontosan ez az a keresztény modell ahogyan a közösséghez kellene viszonyulni.

"Nem zárhatjuk ki vagy utasíthatjuk el őket, de ugyanakkor nem is támogathatjuk ezt az életformát."

A pár most egy gyermeket nevel, és nemrég jelentették be, hogy már második gyermekük is úton van. Las Vegasban találtak egy egyházat, ahol bár vezetői nem támogatták LMBTQ életmódjukat, mégis befogadták őket.

"Ők a szeretetet választották."

– mondta Lex az egyházról, ahová jártak.

"És ez nagyon mélyen megérintette a szívünket, mert így több hívővel tölthettünk időt, és hagytuk, hogy Isten dolgozzon a szívünkön, és barátaink legyenek, akik bátorítanak minket az Úr vezetésében, ahelyett, hogy elkülönítenének minket és kizárnák Jézust azáltal, hogy eltávolítanak minket az egyházból."

Márciusban Lex és Nick esküvői fogadalmukat is megújították, mint férj és feleség.

"Isten jósága egyszerűen elképesztő."

– írta Lex egy Instagram bejegyzésben.

„Ő olyan jó! Annyi könnyet hullattam, amikor a férjem igent mondott Ivan lelkész kérdésére: 'Elfogadod őt feleségednek?' Nem gondoltam volna, hogy ezek a szavak egyszer még ilyen édesek lesznek a lelkemnek. Micsoda megtiszteltetés Nick feleségeként lenni és együtt szolgálni Istent, építve az Ő Királyságát.”

(CBN)

Legfrissebb