Ugrás a tartalomra

"Egész életében a kitartás és a hit élő példája volt" - Chuck Norris édesanyjának elképesztő története

A keresztény hitéről, és a róla készült tucatnyi viccről és mémről elhíresült Chuck Norris édesanyja idén töltötte 101 éves szülinapját. Egész életében a kitartás és az élő hit példája volt - számolt be a WMN.HU.

„A mama egész életében a kitartás és a hit élő példája volt. Két férje, egy mostohafia, két unokája és az egyik öcsém halálát is átvészelte. Többször volt rákos, és nagyjából harminc különböző műtéten esett át számos egészségügyi problémája miatt – és mégis itt van”

– írta Norris egy megható posztban tavaly, amikor édesanyja betöltötte a századik életévét.

Wilma Scarberry 1921. május 4-én született Oklahomában, és már gyermekként is nehézségek sorával kellett megküzdenie. Mélyszegénységben nőtt fel,  fiatalon állami gondozásba került. Két évet töltött kórházban, miután kislányként ritka betegség támadta meg szervezetét. Felépülése után tizenhat évesen családot alapított, ebből a házasságából született Norris. Azonban férje alkoholizmusa miatt hamar zátonyra futott kapcsolatuk, a fiatal anyuka magára maradt három gyermekével. A gyerekeket példás kitartással nevelte fel, azonban férje alkoholizmusa így is mélyen érintette őket: Chuck Norris például nagyon szégyellte apja alkoholizmusát, kisfiúként visszahúzódó és vézna gyerek volt.

Édesanyja hite mindig töretlen volt

„Édesanyám egész életemben imádkozott értem a jó és a rossz időszakokban is. Amikor megszülettem, majdnem belehaltam a komplikációkba. Néhány évtizede pedig Hollywoodban vesztettem el majdnem a lelkem, de ő akkor is a sikerért és a megmenekülésemért fohászkodott otthon”

-mesélte Norris.

A színész azt is elmondta, hogy életének azon szakaszában, amikor nem élte azt a keresztény életet, amelyre anyja fiatalkorában nevelte és apjához hasonlóan neki is alkoholproblémái voltak, valamit házassága is zátonyra futott - édesanyja ekkor is imádkozott azért, hogy sorsa újra helyreálljon. Anyja példamutatásának és bátorításának a hatására tudott felállni. A “mama” is közrejátszott abban, hogy újranősült és egy olyan hölgyet választott magának, aki gyökeresen megváltoztatta az életét.

„Azért is imádkozott, hogy találjak egy nőt, aki megváltoztat, és úgy tűnik, működött!”

– árulta el a színész.

A színésznél huszonhárom évvel fiatalabb modellel, Gena O’Kelley-vel 1998-ban házasodtak össze, majd két gyermekük született.

Norris visszavonulása

Chuck Norris mára visszavonult a szerepléstől, annak érdekében, hogy feleségét és édesanyját ápolni tudja: párjánál 2017-ben állapítottak meg súlyos betegséget, amely veséje leállásához vezetett, édesanyját pedig daganatos megbetegedései miatt műtötték többször.

„Milliókat kerestem az évek során, számos amerikai elnököt tudhatok a barátomnak, sikeres voltam, de a nehéz a pillanatokban mindez nem segített, csak Istenhez tudtam fohászkodni”

- emlékezett vissza Chuck.

Wilma mama számtalan műtét és beavatkozás után végül legyőzte a rákot, az a filmsztár ezután elárulta, nem ismer nála erősebb nőt. Az asszony hite, és az, ahogy a legsúlyosabb problémákat is leküzdötte, mindig példaértékű volt számára.

(WMN)

Legfrissebb