Ugrás a tartalomra

Dzsihádtabletta pörgeti fel az iszlám terroristákat

A párizsi, a tunéziai, és a nizzai merényleteknél is ezt a szert alkalmazták.

Egy vámtiszt a 789 kilogrammnyi elkobzott Captagon tabletta egy részét mutatja Bulgáriában a megsemmísités előtt 2007-ben Kép forrása: Nikolaj Dojcsinov

Az iszlám terroristák által alkalmazott harcidrogokról beszélt Zacher Gábor orvos, toxikológus az Inforádió Aréna című műsorában.

A Hamász terrorszervezet által végrehajtott támadás révén talán sokan elgondolkoztak azon, hogyan lehetséges, ilyen mértékű kegyetlenségeket hidegvérrel véghez vinni.

Mint ahogyan az ismeretes, az Izraeli Védelmi Erők egy bizonyos szert találtak a terroristáknál, az úgy nevezett Captagon elnevezésű "harcidrogot", amelyet az iszlamista terroristák előszeretettel alkalmaznak az általuk végrehajtott merényletek során. Erről a szerről, és annak hatásairól beszélt Zacher Gábor, orvos, toxikológus az Inforádió Aréna című műsorában.

Elmondása szerint a drogot egy gyógyszergyártó cég állította elő még a '60-as években, de a mellékhatásai miatt csak rövid ideig alkalmazta az orvostudomány. Ezután a szer egy időre feledésbe merült, majd újra a közbeszéd tárgyává vált, mikor a párizsi, és a tunéziai, vagy a nizzai merényleteket végrehajtó terroristák szervezetében is kimutatták.

"azok, akik ezeket a merényleteket túlélték, azok elmondták, hogy ezek az emberek ezek mosolygó arccal géppisztolyozták le az illetőket ".

– fejtette ki Zacher, az október 7-i mészárlás kapcsán, valamint hozzátette, hogy a tabletta fő előállítási helye Szíria, és Aszad elnök testvére a legnagyobb gyártó és kereskedő.

A teljes adás elérhető az Inforádió-Infostart YouTube csatornáján.

Legfrissebb