Ugrás a tartalomra

Rendkívüli: Hack Pétert ajánlotta az LMP köztársasági elnöknek

Ungár Péter őt tartja a legalkalmasabbnak a pozícióra.

Prof. Dr. Hack Péter a Hit Rádió studiójában.

Ungár Péter, az LMP társelnöke egy Facebook bejegyzésben jelentette be a hírt.

Az LMP társelnöke hangsúlyozta, hogy "gyalázatos kegyelmi ügy önmagában is súlyos", de talán még súlyosabb, hogy ráirányította a figyelmet arra, hogy

"a magyar választók valójában hecckampányok és képmutatás áldozatai folyamatosan"

- fogalmazot Ungár valamint hozzátette:

"A tragikusan hibás kegyelmi ügy fölszakította a magyar közbeszéd gennyes, tokosodó sebeit, közben pedig mindkét oldal a sebek sózásával kíván politikai hasznot szerezni. "
"Ennek véget kell vetni."

Elmondása szerint ennek első lépése az lenne, hogy olyan köztársasági elnököt választunk,

"akit szakmai előélete, életműve alkalmassá tesz a pozíció betöltésére, és aki nem mélyíteni akarja a mindent megfertőző szekértábor logikát, hanem felszámolni"


- fejtette ki véleményét Ungár, majd bejelentette:

az LMP dr. Hack Pétert ajánlja az országgyűlés összes frakciójának figyelmébe, hogy "közös jelölésével a nemzet egységét megtestesítő, a jogállamot és az alkotmányos rendszert őrző köztársasági elnökünk legyen."

"Biztos vagyok abban, hogy Dr. Hack Péter a legalkalmasabb jelölt köztársasági elnöknek. Ezért a mai napon levelet írok minden frakcióvezetőnek, ellenzékinek és kormánypártinak egyaránt, mert bízom abban, hogy képviselőtársaim felismerve a politikai válság mélységét, a jelenlegi helyzetben az intézmény és az ország iránti felelősségük tudatában hozzák meg ezt a döntést, és nem részérdekek alapján"

- zárta a bejegyzését a politikus.

(atv)

Legfrissebb