Ugrás a tartalomra

Donald Trump: "Megvédjük Istent a köztereken"

Felveszi a boxkesztyűt a keresztényekkel szembeni diszkrimináció és zaklatás minden formájával.

Donald Trump, volt amerikai elnök az NRB konferenciáján. - Kép forrása: AP/PBS

Donald Trump volt elnök csütörtök este a Tennessee állambeli Nashville-ben tartott beszédében megerősítette elkötelezettségét az Amerikában élő keresztények iránt.

Donald Trump volt elnök csütörtökön a a Nemzeti Vallási Műsorszolgáltatók (NRB) kongresszusa előtti beszédben kijelentette, hogy meg fogja védeni a vallásszabadságot, és a keresztényeket ha ismét őt választják meg az Egyesült Államok elnökének.

Trumpot álló ováció fogadta, amikor Nashville-ben, a National Religious Broadcasters nemzetközi keresztény médiakongresszuson színpadra lépett, ahol felajánlotta támogatását a keresztényeknek, és kritizálta a Biden-kormányt, amiért az a hívő amerikaiak ellen lépett fel.

A keresztény szavazók országszerte döntő fontosságúak lesznek Trump számára a novemberi győzelemhez, és Trump a tömeg előtt szerette volna bizonyítani, hogy méltó elnöke lesz a keresztényeknek.

"Az életpártiakat most a Biden-rezsim az állam ellenségeiként üldözi. Soha többé nem fogják a szövetségi kormányt arra használni, hogy vallási vezetőket vegyenek célba"

- tette hozzá.

"A hívő amerikaiak nem veszélyt jelentenek az országunkra, ők az országunk lelke".

- jelentette ki Donald Trump, szemben Joe Bidennel, aki egy korábbi alkalommal a transzneműekről állítőtta, hogy "ők formálják Amerika lelkét".

Azt is ígérte, hogy ha visszaválasztják a Fehér Házba, "egy új munkacsoportot hoz létre, amely a keresztényellenes előítéletek elleni küzdelemre összpontosít", és amelynek feladata "a keresztények elleni diszkrimináció és zaklatás minden formájának kivizsgálása szerte Amerikában".

Trump bírálta az alapító atyák és más nagy amerikaiak emlékművei elleni támadásokat, mielőtt kijelentette, hogy

"a Trump-kormányzat alatt senki sem érhet hozzá Krisztus keresztjéhez, esküszöm",

- hangsúlyozta Trump, amellyel álló ovációt váltott ki a tömegből, valamint hozzátette:

"Meg fogjuk védeni Istent a köztereinken".

(Daily Wire)

Legfrissebb