Ugrás a tartalomra

Donald Trump: "Izraelben bármikor megnyerhetném a választást"

Az Israel Heritage Foundation gálaestjén mondott beszédet a volt elnök.

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke a 2023-as Israel Heritage Foundation gálaestjén - forrás: Youtube

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke is felszólalt az Izrael Örökség Alapítvány gáláján, ahol többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy Izrael támogatottsága Amerikában egyre csökken. - számol be a neokohn.hu

Trump a New Jersey-i National Bedminsterben rendezett 2023 Israel Heritage Foundation (IHF) gálaestjén vette át a Keter Jerusálájim díjat.

"Megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem a Jeruzsálem Koronája díjat, amely szerintem nagyon nagy dolog”

– mondta a volt elnök a tömegnek, aki szerint, bár az amerikai zsidóság részéről nem olyan nagy a támogatottsága, úgy gondolja, ha Izraelbe költözne, ott bármikor megnyerhetné a választást.

"Izrael politikailag ostrom alatt áll. Amikor felnőttem, apám is támogatta az egész zsidó mozgalmat, a Kongresszusban pedig nem lehetett rosszat mondani Izraelről"

– részletezte az elnök, továbbá hozzátette, hogy jelenleg olyan, mintha egy forradalom zajlana Izrael ellen a Kongresszusban.

Donald Trump átveszi az IHF Keter Yerushalayim ( Jeruzsálem koronája) díjat - forrás: neokohn.hu

Trump szerint már a szenátus sem a régi, azonban nehány kongresszusi képviselővel kapcsolatban már keményebben fogalmazott a volt elnök.

Gyűlölik Izraelt, szenvedélyesen gyűlölik, remélem, ezt tudjátok, és mivel teljesen őrültek, sok embert meggyőztek arról, hogy Izrael rossz hely, hogy ti rossz emberek vagytok. Valamit tenni kell!

– fejtette ki véleményét az elnök, aki szerint egy erős mozgalomra lenne szükség, mert bár az Egyesült Államok ugyan támogatja Izraelt, de nem úgy, mint korábban.

Régen ha csak egy rossz szót is szóltál Izraelről akkor kiestél a politikából, ma viszont ehhez az kell, hogy pozitívan nyilatkozz Izraelről.

– állította a volt elnök.

A neokohn beszámolói szerint az  Egyesült Államok 45. elnöke azt is elmondta, hogy milyen nyomást próbáltak más országok vezetői gyakorolni rá, hogy ne költöztesse át az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe.

"Minden elnök azzal kampányolt, hogy áthelyezik a nagykövetséget, és most már tudom, miért nem tették meg. Az első naptól kezdve bombáztak a leghatalmasabb és leggazdagabb nemetek vezetői, hogy ne tegyem meg"

– emlékezett vissza  volt elnök.

Ezért azt csináltam, hogy kikapcsoltam a telefonomat, és kitűztem egy időpontot az aláírásra, ami egy csütörtöki nap volt, és amikor az emberek hívtak, azt mondtam: ‘Hétfőn visszahívlak’”

– mondta Trump.

"Proaktívabbnak kell lennetek a Kongresszusban, mert nem kaptok támogatást. Azok az emberek, akik korábban támogattak titeket elmentek és elbújtak, és azok, akik nem nagyon támogattak, az ellenségetekké váltak”

– tette hozzá az Egyesült Államok volt elnöke.

Legfrissebb