Ugrás a tartalomra

Dobrev Klárát kérdeztük: Európai Egyesült Államok, Von der Leyen, Magyar Péter

Az Európa Választ legfrissebb adásában Dobrev Klárával beszélgettünk.

Dobrev Klára

A Hit Rádió Európa Választ című műsorának legfrissebb adásában Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetőjét kérdeztük az Európai Egyesült Államokról, az Orbán-kormány politikájáról és a jelenlegi magyar helyzetről.

Európai Egyesült Államok

Dobrev Klára kifejtette, hogy az Európai Egyesült Államok egy szorosabb együttműködést jelentene az EU tagállamai között, amely közvetlenül tudna vigyázni az állampolgárokra, beleértve a bérek és adók szabályozását is.

"Amikor én Európai Egyesült Államokról beszélek, akkor egy olyan Európáról beszélek, amely a mi hétköznapi problémáinkkal képes foglalkozni"

- mondta.

Orbán-kormány kritikája

Dobrev élesen bírálta az Orbán-kormány politikáját, különösen a gazdasági és szociális kérdésekben, valamint a kormány által folytatott "háborús pszichózist."

"Ma nincsen háborúpárti politikus Európában, és az ellenzékből senki nem háborúpárti, mondom lassan, hátha Orbán Viktor is meghallja"

- állította Dobrev Klára.

Dobrev Klára véleménye Magyar Péterről

Dobrev szerint Magyar Péter megjelenése az ellenzéki térfélen ugyanazokat a fideszes retorikai eszközöket hozta magával, amelyek a lejáratásra és a megosztásra építenek. Kiemelte, hogy Magyar Péter a Fidesz narratíváját átvéve támadja az ellenzék más szereplőit, amely hosszú távon csak Orbán Viktor rendszerének megerősödését szolgálja.

"Nekem sokkoló volt azt látni, hogy Magyar Péter rendőrt hívott az egyébként tényleg teljesen nyugodtan egymás mellett álló emberekre"

- mondta.

Legfrissebb