0279 Ugrás a tartalomra

Csattant a bilincs: bíróság elé állítják az utcai prédikátort Amerikában

Isten nevének hallatán egyből intézkedni kezdett a rendőr.

Youtube

Pár perc alatt letartóztattak egy férfit Pennsylvániában, aki egy Pride gyűlésen az utca túloldalán hirdette az evangéliumot.


A megdöbbentő esetet Matthew Wear, pennsylvaniai helyi lakos videóra vette, aki elmondta, hogy nem tudott a gyűlésről, és csak azért szállt ki az autójából, hogy bátorítsa a többi jelenlévő keresztényt. Wear  elmondta, hogy körülbelül 10 percig prédikált az utca túloldalán, amikor egy rendőr agresszívan odalépett hozzá, rátette az ujját, és azt mondta: ha nem hagyja abba a sértegető kiabálást az utca túloldalán, akkor azonnal letartóztatja. Wear azonnali reakciója a rendőr fenyegetésére az volt,  zsarnoknak nevezte és hozzátette, hogy komolyan is gondolja.

Néhány pillanattal később Atkins is megjelent, és röviden interakcióba lépett ugyanezzel a rendőrrel. Megpróbált a Bibliából idézni egy részt, de nem tudta befejezni, mert a rendőr azonnal letartóztatta.A felvételen Atkins látható  amint Bradley T. McClure rendőrtiszt a férfihoz lép és figyelmezteti, hogy hagyja békén a gyűlés résztvevőit és tisztelje őket. Atkins, ahogyan az a videón is hallható a videón, azzal érvel, hogy ez közterület, amellyel McClure őrmester egyetértett.

"Nem vagyok udvariatlan, csak azért vagyok itt, hogy a jó hír evangéliumát terjesszem!". Jézus Krisztus megmentett engem, és mindenkit meg tud menteni, beleértve önt (a tisztet) is"

- mondta a renőrnek.

"Nem érdekel, én itt fogok állni, te pedig maradj csendben"

- válaszolt a rendőr.

Pillanatokkal később Atkins az 1 Korinthus 14:33-at kezdte idézni, amely így szól:

"Mert Isten nem a zűrzavar, hanem a békesség Istene"

-áll az idézetben, azonban a verset nem tudta végig mondani, mert abban a pillanatban ahogy a férfi kiejtette Isten nevét, a rendőr azonnal közbelépett, és megbilincselte.


Egy interjúban Atkins arról is beszámolt, hogy McClure arra próbált célozgatni, hogy Isten egy becsmérlő kifejezés, és figyelmeztette, hogy ne mondjon többé ilyeneket a gyűlésen résztvevőknek.

A Pride gyűlés résztvevői ujjongással és tapsviharral üdvözölték a férfi letartóztatást. A videót készítő férfi nem tudta megállni, hogy ne vegye észre azt az iróniát, hogy amíg egy keresztényt, aki a Bibliából próbált idézni pár sort, elvisz a rendőrség, addig néhány "démonnak" öltözött személy, akik a Pride gyűlésre érkeztek,  szabadon a mászkálhatnak az utcán.

"Vádat emeltek ellenem rendbontásért"

- mondta.

McClure azt állítja, hogy "Atkins egy olyan táblát tartott magánál, amelyen a felirat az esemény ellenzésére utal, azonban a videón is jól látható a szöveg.

"JÉZUS azt mondta, menj és ne vétkezz többé"

-olvasható a férfinál tartott tábla szövegében.

A nyilatkozatban McClure azt is állítja, hogy Atkins "kiabálni kezdett az emberekkel", akik részt vettek a pride rendezvényen.

"Azonnal odamentem hozzá, és közöltem vele, hogy bár szabadon állhat az utca azon oldalán, és tarthatja a tábláját de nem mehet át az utcán, és nem kiabálhat olyan megjegyzéseket, amelyek célja a rendezvény megzavarása"


-  írta McClure a nyilatkozatban.

Atkins június közepén fog megjelenni a bíróságon, hogy szembenézzen a vádakkal, de azt mondja, egyelőre nincs senki, aki őt képviselné.


(CBN)

Legfrissebb