Ugrás a tartalomra

"Csak embereket, kutyákat és macskákat látunk szívesen": zsidó családot rúgtak ki egy vietnámi étteremből

„Tünés az üzletemből! Kifelé! Ne üljetek oda! Az én boltom nem fogad be embereket az országotokból!" - mondta a bolt tulajdonosa a Namdar családnak.

Dani Namdar és felesége, Raizel, a magukat "chászid nomádnak" valló és a világ első ortodox zsidó családi vlogjának, az "Az a Zsidó Család" tulajdonosai, éppen Hanoi híres Train Streetjén jártak két kisgyermekükkel, a 3 éves Mendellel és az 1 éves Levvel, amikor egy dühös bolttulajdonos antiszemita gyalázkodásba kezdett – írta meg a Jerusalem Post.

A hónap elején történt incidens két részletben került fel az Instagramra, és már több mint 40 000 megtekintést ért el. Namdaréknak jelentős követőtábora van az Instagramon (208 000). Az első videó alatti bejegyzésben Namdárék azt írták:

"Ez nem Németországban történt 1938-ban. Ez egy pro-palesztin üzlet tulajdonosa Vietnamban napjainkban. Azt mondjátok, hogy az anti-cionizmus nem zsidóellenesség? Hanoiban a híres vasúti sínek mellett fotóztunk, amikor egy pro-palesztin bolttulajdonos fenyegetni kezdte a gyerekeinket, amint meglátta Mendel kipáját.".


A videón, amelynek címe: "Családunkat kiűzték egy üzletből, mert zsidók vagyunk", felvették, ahogy a vietnami bolt tulajdonosa kiabál velük, amikor az üzlete előtti asztaloknál fotózkodtak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Daniel and Raizel Namdar (@thatjewishfamily) által megosztott bejegyzés


Amikor Dani megkérdezte, hogy a családunkat azért dobták-e ki, mert zsidók, a bolt tulajdonosa visszautasította a feltételezést, és azt mondta: "Nem, nem, nem. Nem fogadlak szívesen".


A következő klipben Raizel megkérdezte Mendelt:

„Mit mondott az undok bácsi a kipádról?"

„Hm... hogy le kéne vennünk - válaszolta.

Amikor megkérdezték tőle, hogy le akarja-e venni a kipát, azt mondta:
„Szeretném fent hagyni... még akkor is fent hagyjuk, amikor alszunk".

"Őszintén szólva, nagyon traumatikus volt, hogy a gyerekeink ilyesmit tapasztaltak meg"

-folytatódott a videó felirata.

"Hogyan magyarázod el egy 3 éves gyereknek, hogy mit látott? Hogyan magyarázod el az antiszemitizmust egy ilyen kicsi gyereknek? Hogy valaki nem szereti őt, csak mert amilyennek született. Teljesen abszurd! Rengeteget beszélgettünk utána, és annyira elszomorított, hogy egy 3 éves gyereknek meg kellett tapasztalnia ezt a kegyetlenséget.

"Csak embereket, kutyákat és macskákat látunk szívesen."


A második videón, amelynek címe 2. rész: Pro-Palesztinia - kidobtak minket az üzletből, mert zsidók vagyunk, ugyanazt a tulajdonost mutatják, amint a középső ujját tartja fel a családnak, miközben azt mondja: "Szabad Palesztinát" és "Csak embereket, kutyákat és macskákat látunk szívesen".
Dani ezután megkérdezte, hogy "embernek tekintik-e őt, mert zsidó?", és a válasz csupán hallgatás volt - számolt be a Jerusalem Post.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Daniel and Raizel Namdar (@thatjewishfamily) által megosztott bejegyzés

Legfrissebb