Ugrás a tartalomra

Botrány: transznemű versenyző miatt kellett leállítani a meccset

Több lányt is megsebesített.

Photo by Markus Spiske / Unsplash

Egy massachusettsi középiskolai lánykosárlabdacsapat kénytelen volt feladni a mérkőzését, miután az ellenfél csapatának egyik transznemű játékosa három játékost is megsebesített.

A Collegiate Charter School of Lowell lány kosárlabdacsapata lemondta a február 8-i, KIPP Massachusetts elleni mérkőzését, miután a KIPP egyik játékosa, aki biológiailag férfi, megsebesítette három sportolóját.

A Collegiate Charter School illetékesei szerint a csapat azért döntött a feladás mellett, mert attól tartottak, hogy a többi játékos is megsérül, és így nem tudnak majd részt venni a néhány nappal későbbi rájátszásban.

A kispad már a meccs előtt félidejében kiürült mivel a 12 fős játékosból négy játékos nem tudott játszani - mondta Casey Crane, a Collegiate Charter School szóvivője.

'Amikor az edző látta, hogy az első félidőben még hárman kidőltek, és mindössze öt játékos maradt, azt a döntést hozta, hogy idő előtt befejezi a mérkőzést. A közelgő Charter School rájátszás közeledett, és négy nap múlva egészséges és erős kispadra volt szüksége'.

A mérkőzésen készült megrázó videón látható, amint a magasabb, testesebb transznemű játékos kitépi a labdát egy másik játékos karjából, amelynek következtében a lány elesett, és megsérült.

Kyle Pelczar, a Collegiate Charter School of Lowell atlétikai igazgatója a The Daily Itemnek elmondta, hogy az edző előre tudott a KIPP transznemű játékosáról, de nem miatta adták fel a meccset.

A KIPP játékosa, aki biológiailag férfi, de nőként azonosítja magát, több mint 180 centi magas és borostája van - mondta egy forrás a Fox News Digitalnak.

A Massachusetts Interscholastic Athletic Association szerint egy játékost nem lehet kizárni a csapatból a nemi identitása alapján.

A kézikönyv 43.3.1. szakasza szerint:

"Egy diákot nem lehet kizárni a nemi identitásával összhangban lévő, nemre jellemző sportcsapatban való részvételből".

(Daily Mail, New York Post)

Legfrissebb