Ugrás a tartalomra

Bill Clinton neve több mint 50 alkalommal szerepel a szerkesztett Epstein-iratokban

Több mint száz vendége neve még mindig rejtély.

Jeffrey Epstein (balra) Bill Clinton volt amerikai elnökkel látható ezen a keltezés nélküli képen. FOTÓ: HANDOUT /NETFLIX

Miközben a Jeffrey Epstein szexuális bűnözővel kapcsolatos, korábban titkosított bírósági iratok sokasága kerül nyilvánosságra, egy jelentés szerint a szerkesztett iratok közül több mint 50-ben említik Bill Clintont - írja a Daily Wire.

Decemberben Loretta Preska, manhattani szövetségi bíró, elrendelte, hogy nyilvánosságra hozzák a lezárt dokumentumokat Virginia Giuffre rágalmazási peréből. Giuffre azt állította, hogy 17 éves korában Epstein otthonában kényszerítették szexuális kapcsolatra az akkori brit királynő, II. Erzsébet egyik fiával, András herceggel. A per 2015-ben indult Epstein "madamja", Ghislaine Maxwell ellen.

Bill Clinton, az Egyesült Államok akkori elnöke, és a szexkereskedelem miatt elítélt bűnöző, Jeffrey Epstein kezet fognak. Kép forrása: The William J. Clinton President/MEGA

A repülési feljegyzések szerint Clinton többször repült a tengerentúlra Epstein Jumbo Jetjével, de arra nem került elő bizonyíték, hogy Epstein szigetén járt volna.

Az ABC News beszámolója szerint Clintont "Doe 36"-ként azonosították. 2016-ban, néhány nappal azután, hogy Hillary Clinton megnyerte a demokraták elnökjelöltségét, Giuffre ügyvédei beidézték Clintont, hogy tanúvallomást tegyen az Epsteinnel való kapcsolatáról, amire Clinton ügyvédei azt mondták, hogy Robert Sweet bíró elutasította Guiffre csapatának kérését. 2017 márciusában Giuffre ügyvédei megpróbálták megakadályozni, hogy Maxwell csapata olyan tanúvallomást használjon, amely azt állította, hogy Clinton soha nem járt a szigeten, mondván, hogy ez "természeténél fogva igazságtalan" lenne Giuffre-ral szemben, mivel a csapata soha nem kérdezhette ki Clintont arról, hogy járt-e ott.

"Nem engedte, hogy kihallgassuk, mert azt mondta, hogy ez irreleváns"

- mondta Guiffre ügyvédje a JSweetnek, valamint hozzátette:

"Így most olyan helyzetben vagyunk, hogy a tárgyaláson az ügyfelem ellen akarják felhozni ezt az információt, és nekem nincs eskü alatt tett vallomásom az illetőtől, hogy valóban ott volt-e vagy sem".

2019-ben Clinton szóvivője azt mondta:

"Clinton elnök semmit sem tud azokról a szörnyű bűncselekményekről, amelyekben Jeffrey Epstein néhány évvel ezelőtt Floridában bűnösnek vallotta magát, vagy azokról, amelyekkel nemrég New Yorkban vádolták meg",

A szóvivő szerint 2002-ben és 2003-ban Clinton elnök összesen négyszer utazott Jeffrey Epstein repülőgépén: egyszer Európába, egyszer Ázsiába és kétszer Afrikába, amelyek között a Clinton Alapítvány munkájával kapcsolatos megállok is voltak.

2002-ben viszont elmondása szerint egy alkalommal találkozott Epsteinnel a harlemi irodájában, és nagyjából ugyanebben az időben egy rövid látogatást tett Epstein New York-i lakásában egy munkatársával és biztonsági embereivel.

Legfrissebb