Ugrás a tartalomra
BibliaKönyvTexasHírek

Bibliaellenes könyvre bukkantak egy texasi iskola könyvtárában

Szeptembertől új törvény lép életbe az államban.

Egy jelenet a könyvből. A szövegben az áll, hogy "Jézus szomorú, mert ha bűnt követsz el megbántod őt." - forrás: Thompson, C. (2003). Blankets

Alig néhány nappal azután, hogy a texasi állami iskolákban a diákok számára is elérhető szexuális tartalmú könyveket fedeztek fel, legalább két iskolai körzetben újabb, önkielégítést, pedofíliát és keresztényellenes ideológiát ábrázoló könyvet találtak.


A 'Blankets' című könyv, Craig Thompson képregénye gyermekeket és tinédzsereket ábrázoló teljes meztelenséget, szexuális zaklatást, pedofília nyilvánvaló ábrázolását és a kereszténységet becsmérlő megjegyzéseket tartalmaz. - számol be a The Christian Post.

A könyv a leírás szerint "önéletrajzi jellegű képregény, amely a szerzőnek a vidéki Wisconsinban, egy vallásos családban felnövő, bátyjával való rivalizálását és az első szerelemmel kapcsolatos élményeit írja le".

A képregényben található kép a NIV fordítású Bibliáról - "szándékosan hagytam otthon a Bibliámat" - forrás: Facebook/HollieDavisPlemonsA szexuálisan explicit anyagok mellett a könyv látszólag a keresztény hit elhagyását is támogatja, az egyik oldalon egy Bibliát ábrázoló illusztráció látható, a következő szöveggel:

"Amikor elköltöztem a szülői házból, szándékosan hagytam otthon a Bibliámat. A Prédikátor könyve győzött meg erről."


Egy másik részben a könyv egyik szereplője, Craig, egy jól öltözött lelkész típusú vallási vezetőt kérdez a Prédikátor eredetéről és szerzőségéről, mire a következőt kapja:

"A Biblia fordítása során sokan hozzátették saját megjegyzéseiket, de ne hagyjuk, hogy ez hiteltelenné tegye a Szentírást."

- mondja a könyvben szereplő lelkész.

"Nekem azt tanították, hogy a Biblia szavai egyenesen Isten szájából származnak. Ha a írástudók és fordítók valóban  módosították felhígították őket, akkor számomra az igazságuk semmivé lett."

- jelentette ki a Craig nevű szereplő.

A lelkésszel folytatott párbeszéd. - forrás: Facebook/HollieDavisPlemonsHollie Plemmsons, Fort Worth-i szülői aktivista először augusztus 1-jén osztott meg képeket a könyvről a közösségi médiában, és azt állította, hogy a ’Blankets’ című könyvet két középiskolában is megtalálták.

Plemmons állítása szerint Victor Chapa, az iskolai körzet könyvtárainak igazgatója kérése ellenére "nem volt hajlandó eltávolítani a könyvet".

A FWISD szóvivője hétfőn azt mondta a The Christian Postnak, hogy a kerület "jelenleg felülvizsgálják" a következő tanévre vonatkozó irányelveket és szabályzatokat, és várhatóan a tanév kezdete után több információ áll majd rendelkezésre.

A képviselőház 900. számú törvényjavaslata szerint, amely az állam legutóbbi törvényhozási ülésszakán lépett törvényerőre, amelynek lényege, hogy az állami iskolákban és más nyilvános könyvtárakban elérhető könyveket minősíteni kell, és szükség esetén el kell távolítani, hogy a gyermekeket ne tegyék ki obszcén tartalomnak, amely szeptember 1-jén lép hatályba.

Legfrissebb