Ugrás a tartalomra

Bevándorlók letelepítése ellen tüntettek New Yorkban

Tavaly óta több, mint százezer bevándorló érkezett a városba.

Kép forrása: Paul Frangipane/VIEWpress

Tüntetők lepték el vasárnap egy New York-i polgármester rezidenciáját, akik a lakónegyedekbe tervezett a migránstáborok létesítése ellen tiltakozznak  - írja a Breitbart.


A demokrata New York-i polgármester, Eric Adams ragaszkodik ahhoz, hogy a bevándorlókat a volt St. John Villa Akadémiáján helyezzék el, amely egy olyan lakóövezetben található, ahol a közösség nagyon összetartó.A CBS NEWS beszámolói szerint egy bíró először ideiglenesen megakadályozta, hogy a határátlépőket és illegális bevándorlókat az egykori iskolában szállásolják el, azonban egy másik bíró hatályon kívül helyezte ezt a döntést.

"Ez igazságtalan."

- mondta egy Staten Island-i lakos a CBS Newsnak.

"Nem szeretném, hogy az általam befizetett adóból ezt finanszírozzák"

- jelentette ki.

Bevándorlók New York utcáin 

A lakóközösség egyik lakója arra buzdította az aktivistákat, hogy ne adják fel a tiltakozást a migránsok betelepítése ellen.


Úgy tűnik, a New York-i vezetők többnyire figyelmen kívül hagyják a lakosok érdekeit, Kathy Hochul, New York- i kormányzó még egy munkaprogramot is létrehozott a határátlépők és illegális bevándorlók támogatása céljából.


Tavaly tavasz óta több mint 100 000 határátlépő és illegális bevándorló érkezett New Yorkba, amely 2025 közepéig mintegy 12 milliárd dollárjába fog kerülni az adófizetőknek.

Legfrissebb