Ugrás a tartalomra

Betlehemi lelkész: "a dekorációt leszedhetik, de Krisztus fénye ragyogjon"

Decemberben felállítják a 'Remény Sátorát'.

Kép forrása: christianity.org

Betlehemben idén betiltották a karácsonyi dekorációt, egy helybéli pásztor azonban sajátos módon próbálja orvosolni a problémát- számol be a CBN.

A Gázában zajló események miatt idén betiltották a karácsonyt Betlehemben, Jézus szülővárosában. Egy helybéli pásztor azonban nem hagyja annyiban a dolgot.

"Nem hiszem, hogy a karácsonyt el kellene törölni"

- jelentette ki.

"Azt mondják, hogy nem törlik el a karácsonyt, és nem törlik el az ünnepet, csak az ünneplést, melynek meghatározó elemei a fények, a díszítések és így tovább.”

Khoury szerint az rendben van, ha nem akarják ünnepi fénybe öltöztetni a várost.

"Nekem nem tetszik, de ez egy döntés. Nem tartanak vissza minket attól, hogy imaórákat és keresztény vallási szertartást tartsunk. Nem tartanak vissza vagy akadályoznak meg bennünket abban, hogy ezt megtegyük"

- hangsúlyozta.

Az betlehemi önkormányzat egy Facebook-bejegyzésében azzal magyarázta az ünnepi díszek betiltását, hogy szolidaritást akarnak vállalni a Hamásszal. Khoury ennek következtében új ötlettel állt elő.

"azt mondjuk az embereknek, hogy hagyjuk, hogy a karácsonyi fények kialudjanak, de Krisztus fénye ragyogjon,

a díszeket vegyék le, de Krisztus ígéretének szimbóluma hallatszódjon, állítsunk fel egy sátrat"

- mondta Khoury.

"A karácsonyi találkozás sátorának, a Remény sátorának fogjuk hívni"

- mondta Khoury.

"Arra fogjuk rávenni az embereket, hogy sétáljanak át ezen a sátoron, ez egy biblia felfedező élmény. És az emberek érezhetik -megérinthetnek valamit -, ami azzal foglalkozik, hogy hogyan nézhetett ki Krisztus idejében Betlehem 2000 évvel ezelőtt. És kisétálnak a másik oldalon, és megkapják az üzenetet, hogy a csoda itt történt meg."

Khoury szeretné, ha a karácsony középpontjában Krisztus állna.

"Vissza térünk a kiindulópontra, hogy a karácsonyi időszak valójában Jézusról szól. Ő az oka ennek az ünnepnek. És ezt tervezem tenni egész karácsonykor. És meghívjuk a világot, hogy imádkozzanak, álljanak ki és önkénteskedjenek velünk ebben a sátorban"

- mondta.

Legfrissebb