Ugrás a tartalomra

Berobbanhat a háború Irán és Izrael között? – Nógrádi György

A Top7 legfrissebb adásában Nógrádi Györggyel beszélgettünk az izraeli válaszcsapásról és annak következményeiről.

A Hit Rádió legfrissebb adásában a ma reggeli hírről beszélünk, miszerint Izrael megtámadta Iránt. Egyelőre a támadás tényét egyik fél sem erősítette meg. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő nyilatkozott a Hit Rádiónak.

Irán és Izrael közötti feszültségek

Nógrádi György szerint az iráni és izraeli kapcsolatok jelenlegi állása rendkívül feszült, ami a nemzetközi közösség aggodalmát is kiváltja.

"Irán bejelentette, hogy kész atomfegyverei bevetésére. Ez számomra azt jelenti, hogy a Közel-Keleten a helyzet sajnos súlyosbodik, eszkalálódott."

- emelte ki Nógrádi György.

Izrael belpolitikai helyzete

A műsorban elhangzottak szerint Izrael belpolitikája is befolyásolja a katonai döntéseket, különösen a miniszterelnök politikai túlélésének szempontjából.

"Netanyahu, izraeli miniszterelnök népszerűsége mély ponton van, számára az egyetlen megoldás a politikai életbenmaradásra egy katonai győzelem lenne."

- fejtette ki Nógrádi György.

Jövőbeli katonai tervek és következmények

Nógrádi György szerint Izraelnek fontos döntéseket kell hoznia a jövőbeli katonai műveleteket illetően, különösen a Gázai övezetben.

"Izrael nyilvánvalóan Rafahot ki fogja használni arra, hogy támadjon. Ez az utolsó Hamász-kézen lévő település a Gázai jövezetben."

- mondta Nógrádi György.

Legfrissebb