Ugrás a tartalomra

Behívatták az izraeli nagykövetet Washingtonban

A Biden-kormányzat kedden rendkívüli találkozóra hívta be Izrael amerikai nagykövetét.

Az amerikai külügyminisztérium a telepeseket 2005-ben kitelepítő törvény hatályon kívül helyezése elleni tiltakozásul hívta be Mike Herzog nagykövetet - számolt be a Neokohn.

A Biden-kormányzat kedden rendkívüli találkozóra hívta be Izrael amerikai nagykövetét a Külügyminisztériumba, amelynek célja a Knesszet által elfogadott törvény elleni tiltakozás jelzése volt, amely lehetővé teszi a Júdea és Szamária (Ciszjordánia) északi részének kiürített területeire történő letelepedést – mondta egy amerikai tisztviselő a The Times of Israelnek.

Az Egyesült Államok által Mike Herzog nagykövet és Wendy Sherman külügyminiszter-helyettes találkozója után kiadott nyilatkozat szerint az amerikai tisztviselő „közölte az Egyesült Államok aggodalmát” a 2005-ös kivonulási törvény azon aspektusaival kapcsolatban, amelyek visszavonásáról a Knesszet szavazott, beleértve a telepek létesítésének tilalmát az említett terület északi részén.

A két diplomata „megvitatta annak fontosságát is, hogy minden fél tartózkodjon az olyan cselekedetektől és retorikától, amelyek tovább gerjeszthetik a feszültséget a ramadán, a pészah és a húsvéti ünnepek előtt” – közölte a külügyminisztérium.

(Neokohn)

Legfrissebb