Ugrás a tartalomra

Bajban az izraeli farmerek: amerikai cowboyok segítenek a betakarításban

A külföldiek elmenekültek, a férfiak pedig a háborúban vannak.

John Plocher és Ezekiel Strain - Kép forrása: Channel 14 - Youtube

Montanai cowboyok érkeztek hétfőn Izraelbe, hogy segítsenek a helyi farmereknek a betakarításban. - írja a World Israel News.

A külföldi munkaerő elmenekült az országból, a zsidó férfiakat pedig tartalékosnak hívták be, ezért nem volt, aki betakarítsa a termést.

John Plocher és Ezekiel Strain a cowboy kalapban nyilatkozott kedden az izraeli 14-es csatornának arról, hogy mit fognak csinálni, és hogy miért jöttek Izraelbe.

"Szeretjük a zsidó népet, és támogatjuk őket"

- mondta Plocher.

Elmondásuk szerint, a csoport a tervek szerint egy hónap múlva tervezte a látogatást, de a Hamász támadása után előbbre hozták az utazást.

"Amikor a Hamász megtámadta Izraelt, kaptunk egy hívást, hogy a gazdáknak nagy szükségük van a segítségre, így végül hamarabb jöttünk"

- magyarázta.

"Azért vagyunk itt, hogy segítsünk a zsidó embereknek, ahogyan csak tudunk".

A csoport jelenleg Júdeában és Szamáriában dolgozik a HaYovel szervezettel együttműködve, amely egy olyan keresztény csoport, amely önkénteseket küld Izraelbe hogy besegítsenek a különböző mezőgazdasági munkákba Izraelben.

A páros ezt már korábban is megtette, hiszen Plochernek ez a harmadik, Strainnak pedig a negyedik látogatása Izraelben. Az első missziójuk azonban nem mezőgazdasági jellegű volt.

"Mi itt vagyunk kint, és ellátmányt szállítunk a közösségeknek, olyanokat, mint a golyóálló mellények, éjjellátó szemüvegek, zseblámpák és mindenféle ilyesmi"

- mondta Plocher.

Most a régió gazdáinak segítenek a különböző feladatokban, mivel az összes fiatal férfi elment a háborúba... és itt nagy szükség van a munkaerőre.

"Ott segítünk, ahol csak tudjuk"

- mondta.

Az Izraeli gazdák szinte könyörögnek a segítségért, hogy a cukkinitól kezdve a paradicsomon keresztül az eperig a különböző zöldségek és gyümölcsök betakarítását el tudják végezni, sokan még fizetnek is a munkáért.

Izraelben a középiskolák egész osztályokat vittek a földekre, felnőttekből álló csoportok indulnak az ország különböző városaiból egy- egy napra, és néhány ultraortodox férfit is kiküldtek a vallási vezetőik a tanulószobáikból, hogy így segítsenek a betakarítási munkákban.

Legfrissebb