Ugrás a tartalomra

"Azt hitték, hogy meg fogják őket ölni"- megszólalt az egyik gázából kimentett túsz lánya

Nem számítottak arra, hogy kiszabadítják őket.

Újra egyesül az IDF katonai akciójában kiszabadult túsz családja. - Kép forrása: IDF

Rinat Har Shelg, a sikeres rafahi IDF mentőakció során kimentett túsz lánya szerint apja erős, de nagyon hiányzott neki a család a fogságban töltött 129 nap alatt.

"Apám és a testvére biztosak voltak benne, hogy meg fogják őket ölni"

- mondta Louis Har lánya, Rinat Har Sheleg egy interjúban, miközben a Sheba Medical Centerben kezelték őket, miután megmentették őket a Hamász terroristái által 129 napig tartó fogságból.

"Azt mondták, hogy teljesen váratlanul érte őket. Apa még mindig sokkos állapotban van"

- mondta, valamint hozzátette:

"Próbáltak ragaszkodni az argentin identitásukhoz, de ez nem igazán segített. Nem tudom részletezni, min mentek keresztül, de a körülmények kemények voltak".

Rinat elmondta, hogy őket nem földalatti alagutakban tartották, azonban a terroristák folyamatosan éheztették őket.

"Többnyire pitát és fehér sajtot ettek. Hús vagy bármi más nem volt. Voltak napok, amikor éheztek, de ebbe nem nagyon merültünk bele, és vannak dolgok, amelyeket a családon kívül másnak nem szeretnénk elmondani"

- mondta.

"Az újraegyesítés érzelmes volt, és időbe telt, amíg elfogadtam, hogy újra az apám közelében lehetek. Nagyon erőteljes és örömteli volt"

- számol be a találkozásról Rinat.

Louis Har, miután az IDF egy sikeres mentőakció után kiszabadította a Hamász fogságából. - Kép forrása: IDF

Louis Har 17 éves korában költözött Izraelbe Buenos Airesből, és február 25-én ünnepli 71. születésnapját. Családját hétfőn hajnali 3-kor értesítették telefonon, hogy őt és testvérét kimentették a Hamász fogságából.

"Még mindig próbáljuk felfogni a helyzetet, és nem gondolunk előre a holnapra és arra, hogy hogyan fogunk felépülni és továbblépni. Leginkább a 134 túsz családjára gondolunk, akik még mindig vágyakoznak szeretteik után. Csak akkor leszünk igazán boldogok, ha mindenki visszatér"

- mondta Har.

(Ynet)


Legfrissebb