Ugrás a tartalomra

Azbej Tristan: Gyorssegélyt küld Magyarország a nigériai támadás áldozatainak

Friss hírekről számolt be Azbej Tristan, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium államtitkára, a Hungary Helps Program vezetője a Hit Rádióban.

Azbej Tristan, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium államtitkára, a Hungary Helps Program vezetője volt a Hit Rádió vendége. Mint elmondta, tapasztalható világszinten egy közömbösség az üldözött keresztények áldozataival kapcsolatban és a világ vezetése azt sem engedik nekünk, hogy napirendre vegyük az üldözött keresztények ügyét. Az EP LIBE (emberi jogi) bizottsága nem volt hajlandó ezzel foglalkozni, elutasították.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy Magyarország gyorssegélyt küld a nigériai támadás áldozatainak.

Természetesen Budapestről mi nem tudunk megakadályozni terrorcselekményeket, ugyanakkor a mentési munkálatokhoz tudunk életmentő segítséget adni

-fogalmazott.

Ezért most arról számolhatok be, és ez egy friss bejelentés, hogy azonnali gyorssegélyt küldünk annak a katolikus egyházmegyének Nigériában, ahol történt ez a brutális támadás. A gyorssegélyt az egyházmegye egyrészt a sérült, meglőtt áldozatnak az ellátására fogja fordítani, másrészt pedig a felgyújtott plébániának a kijavítására

-mondta, és hozzátette: ennek a segélynek az előkészítése során értesültek egy másik hírről.

"Rögtön kaptunk egy másik hírt, ezt Kelet-Kongóból, egészen pontosan észak-kivu tartományból kaptuk, ahol nagyon aktívak az iszlamista terrorszervezetek. Az itteni eset az, hogyha lehet ilyet mondani, még borzasztóbb és az emberi gyűlöletnek a felfoghatatlanságát tükrözi, és azt is mutatja, hogy keresztény testvéreink ilyen fenyegetések között élnek Afrikában, és mégis tesznek tanúbizonyságot a hitükről"

-emelte ki.

"Az ADF nevezetű iszlamista terrorszervezet egy keresztelőn robbantott, egy házi készítésű pokolgépet robbantott fel. Legkevesebb tíz a halálos áldozatoknak a száma, és ott keresztelőt ünnepelni gyűltek össze a keresztény hívek, tehát családok, gyermekek is életüket vesztették, és nagyon sok a sérülteknek is a száma"

-számolt be a Hungary Helps vezetője.

"Mi a Kongói Demokratikus Köztársaságnak a Magyarországra delegált tiszteletbeli konzuljával azonnal kapcsolatba léptünk. Egyrészt (miután nem került bele a hírekbe ez a terrortámadás, valahogy az üldözött keresztény áldozatok felé közömbösséget mutat a mainstream média) először is kifejeztük a magyar embereknek az együttérzését, másrészt pedig ott is feltettem a Hungary Helpsnek az alapvető kérdését: Miben tudunk segíteni?"

-folytatta.

"Minden nap szinte magánemberek, közösségek, szervezetek, gyülekezetek Magyarországon jelentkeznek, hogy ők is akarnak tenni valamit ezért az ügyért. Nagyon hálás vagyok nekik személyesen, és ezt a munkatársaim és a kormány nevében is mondhatom, nagyon megerősítő számunkra, hogy sokan gondolják, hogy ez egy fontos ügy"

-számolt be Azbej Tristan az emberek támogatásáról.

"Aki adományozni szeretne, az megteheti, ha felkeresi a programnak a honlapját. A hungaryhelps.gov.hu oldalon rögtön a címoldalon kap instrukciókat, hogy hogyan tud adományozni"

-tette hozzá.

(Hit Rádió)

Legfrissebb