Ugrás a tartalomra

"Az új Jézusnak" nevezte magát Kanye West a legújabb albumán

Korábban már Mózeshez is hasonlította magát.

Kanye West a 2022-es Párizsi Divathéten. - Kép forrása: AFP via Getty Images/Julien de Rosa

Rengetek kritika érte Kanye West-et, miután "az új Jézusnak" nevezte magát új, "Vultures 1" című albumán.

West, akit most Ye néven ismernek, február 10-én adta ki az új albumot Ty Dolla $ignnal közösen, amely tele van trágár szavakkal, és obszén nyelvezettel.

Az egyik dalban West a durva szexuális utalásokkal teli versszakok és a Taylor Swiftre való utalás után West kijelenti:

"Én vagyok az új Jézus, ***, én változtatom a vizet Cris-é."

West, aki "új Jézusnak" nevezte magát, kritikát váltott ki a keresztény kommentelőkből a közösségi médiában, nem véletlen, hisz az elmúlt években azt állította, hogy megtalálta a keresztény hitet. Mielőtt antiszemitizmussal vádolták volna, West keresztény témájú zenéket is adott ki. Emellett elkezdett "vasárnapi istentiszteleteket" vezetni, amelyeken több ezrek vettek részt, és amelyeken különböző népszerű keresztény vezetők és keresztény hírességek is szerepeltek.

West nemrég a címlapokra is került, miután egy kisebb költségvetésű Super Bowl-reklámmal népszerűsítette Yeezy divatvonalát. A meccsen egy Alexander McQueen tervezőtől származó maszkot viselt, amelyen egy feszület volt.

Kanye West a Superbowl meccsen egy feszület-mintás maszkkal a fején. Kép forrása: Instagram/KanyeWest

2022-ben West úgy tűnt, hogy Mózeshez hasonlítja magát, ahhoz a bibliai szereplőhöz, aki megkapta Istentől a tízparancsolatot, és kivezette a rabszolgasorba taszított izraelitákat Egyiptomból.

"Senki sem kérdezte meg Mózest, hogy mennyit aludt"

- írta West az Instagram-sztorijában.

Bár bizonytalan, hogy West mire utalt, néhány rajongója szerint a poszt arról szólt, hogy a rapper elindított egy keresztény magániskolát Dél-Kaliforniában Donda Academy néven.

(Christian Post)

Legfrissebb