Ugrás a tartalomra

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a Kongóban megölt 35 keresztényért

Jelenleg Kongó keleti régiója veszélyes hely a keresztények számára a lázadó csoportok közötti folyamatos konfliktusok miatt.

Az Iszlám Állam csoport fegyveresei vállalták a felelősséget a több mint 35 ember megöléséért és több tucatnyi sebesültért Kelet-Kongóban.

Az Associated Press szerint a csoport azt mondta, hogy az Észak-Kivu tartománybeli Mukondi faluban keresztényeket vettek célba, fegyvereket és késeket használtak, és vagyontárgyakat romboltak le. Egy fotót is közzétettek, amelyen égő házak láthatók.

Az ország lakossága 95,2 millió fő, ebből mintegy 90,6 millióan keresztények, ami a lakosság 95 százalékát jelenti, annak ellenére, hogy az ország többsége keresztény, a hívők egyre inkább ki vannak téve az üldöztetésnek.

Jelenleg Kongó keleti régiója veszélyes hely a keresztények számára a lázadó csoportok közötti folyamatos konfliktusok miatt, amelyek közé tartozik a Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) nevű iszlám szélsőséges frakció is. Az Iszlám Államhoz kötődő milícia a közelmúltban kiterjesztette tevékenységét a szomszédos Ituri tartományra és a regionális főváros, Goma melletti területekre.

Az erőszak megállítására tett erőfeszítések nem jártak sikerrel, az ADF lázadóit civilek megcsonkításával, megerőszakolásával és elrablásával vádolják.

Charles Ehuta Omeonga, a Beni régió katonai adminisztrátora az AP újságíróinak nyilatkozott.

"Ahogy Mukondiban látják, mindig ugyanaz a helyzet. Az ADF mindig rossz szándékkal lép fel a kongóiak ellen"

-mondta.

"Sok testvérünket elvesztettük"

- mondta.

Az ENSZ kongói békefenntartó missziója elítélte a gyilkosságokat és vizsgálatot követelt.

(Premier Christian News)

Legfrissebb