Ugrás a tartalomra

Az amerikaiak többsége a New Age legalább egy elemében hisz

Az amerikaiak túlnyomó része a "New Age" hitvilág legalább egy elemében hisz, például sokan hisznek a karmában, az asztrológiában vagy a reinkarnációban.

A YouGov múlt héten közzétett felmérésében az amerikaiakat arról kérdezték, hogy hisznek-e a "New Age spiritualizmusában", amelyet a felmérésben mintegy 20 hiedelemre bontottak.

A válaszadók mintegy 87 százaléka legalább egy hiedelmet magáénak vallott a felsoroltak közül, közel felük pedig (45 százalék) a felsorolt hiedelmek közül legalább ötöt vall.

A felmérés szerint az amerikaiak több mint fele (55 százalék) hisz a karma létezésében, 41 százalék hisz a hipnózisban, 39 százalék az UFO-kban/földönkívüliekben, emellett 27 százalék hisz a reinkarnációban, 26 százalék az asztrológiában, 24 százalék a párhuzamos valóságokban, további 24 százalék pedig a telepátiában. A The Christian Post beszámolója szerint az amerikaiak nagyjából 28 százaléka hisz a panteizmusban, amely azt hangsúlyozza, hogy "minden Isten és Isten minden".  A felmérésből az is kiderült, hogy mintegy 68 százalékuk úgy véli, hogy "minden okkal történik".

Arra a kérdésre, hogy "Mennyire fontos a vallás az Ön életében?", a válaszadók 38 százaléka azt mondta, hogy nagyon, míg 22 százalék azt válaszolta, hogy "egyáltalán nem fontos".

A válaszadók hittek az olyan elterjedt new age gyakorlatokban, mint a meditáció (26 százalék) és a "mindfulness" (21 százalék). Eközben a megkérdezett amerikaiak 6 százaléka vagy annál is kevesebb, pilates, tai chi és egyéb gyakorlatokat végzett.

Keresztény teológusok a közelmúltban figyelmeztettek az egyházon belüli "New Age" gyakorlatok elterjedésére az országban - számolt be a Christian Headlines. A YouGov felmérése 2022. augusztus 18-22. között készült, 1000 ember részvételével.

(Christian Headlines)

Legfrissebb