Ugrás a tartalomra

Átírták a Bibliát: gyilkosnak állították be Jézust Kínában

Átírták a házasságtörő asszony történetét.

Biblia kínai nyelven - forrás: CBN.com

A földalatti egyház robbanásszerű növekedése miatt ma már több keresztény él Kínában, mint a kínai kommunista párt összes tagja.


A CBN beszámolói szerint a kínai kormány általi keresztényüldözés csak még nagyobb növekedést eredményezett az egyházban, ezért a kommunista párt most magát a Bibliát veszi célba, amelyet "szocialista értékekkel" történő "frissítésnek" nevez. Úgy döntöttek, kivágják, vagy átírják azokat a részeket a Bibliából, amelyek nem tükrözik a kommunista hitet.

"A kínaiak már nem elégszenek meg az utóbbi időben tett kísérletekkel, amelyekkel megpróbálják erőszakkal rávenni a keresztényeket, hogy megtagadják hitüket"

- mondja Tina Ramirez, a Hardwired Global alapítója.

"Most új szintre léptek, és megpróbálják átírni a Szentírást és azt, amit a Biblia mond, hogy összezavarják őket, és megakadályozzák, hogy keresztényekké váljanak."


Egy középiskolai tankönyvben például a János evangélium nyolcadik fejezetét dolgozták át a kommunista párt álláspontja szerint, amely a házasságtörésen ért asszonyról szól. A kommunista párt azonban alaposan kiforgatta a Jézusról szóló bibliai beszámolót.

"Jézus egyszer azt mondta a feldühödött tömegnek, amely meg akart kövezni egy vétkes asszonyt: 'Aki köztetek bűntelen, az vesse rá az első követ.' Amikor ezt meghallották, lenyugodtak."

Majd így folytatják:"Amikor mindenki kiment, Jézus maga kövezte meg az asszonyt, és azt mondta: Én is bűnös vagyok."

Bob Fu a CBN News-nak adott interjúban 

Az Kínában történő keresztényüldözésekkel kapcsolatban Bob Fu, a ChinaAid elnöke is megszólalt:

"Szóval, ez történik most is. A gyerekeknek szánt Bibliákat teljesen betiltották. És az összes bibliai alkalmazást és a Bibliával kapcsolatos alkalmazásokat erőszakkal eltávolították minden internetes áruházból. Több millió kínai keresztény gyermeket kényszerítettek egy olyan űrlap aláírására amelyben nyilvánosan megtagadják a hitüket."

– részletezte.

"A Kínai Kommunista Párt számára létfontosságú az ellenőrzés"

– mondja Todd Nettleton a Voice of the Martyrs (A mártírok hangja) nevű szervezet munkatársa a CBN News-nak.

"És az evangéliumot olyasvalaminek látják, amely elveheti az irányítást a kommunista párttól. Így a Biblia új, szocialista fordítása csak egy újabb lépés a Kínai Kommunista Párt számára, hogy a kereszténységet valójában az emberek ellenőrzésének eszközeként és a párt érdekeinek szolgálatába akarják állítani"

– tette hozzá.


Legfrissebb