Ugrás a tartalomra

Arnold Schwarzenegger: "A Mennyország csak egy illúzió"

Úgy gondolja, hogy aki másképp goondolja az hazudik.

Getty Images/Phillip Faraone/Stringer

A hollywoodi színész szerint csak egy fantáziavilágban láthatjuk egymást újra halálunk után.

Arnold Schwarzenegger, színész és Kalifornia egykori republikánus kormányzója "fantáziálásnak" nevezte azt az elképzelést, hogy az emberek a mennyországban látják majd szeretteiket. Színésztársával, Danny DeVitóv, amerikai színésszel folytatott beszélgetés során Schwarzenegger megosztóan válaszolt DeVito azon kérdésére, mely szerint az emberiség megmarad-e a jövőben.

"Ez Howard Stern hozzám intézett kérdésére emlékeztet: Mondja kormányzó, mi történik velünk, ha meghalunk?" Azt válaszoltam: "Semmi. Hat pár méter mélyen a föld alatt leszünk. Bárki, aki mást mond, az egy hazug"

– fejtette ki véleményét Schwarzenegger.

DeVito Schwarzenegger válaszára reagálva azt mondta, hogy nem tudhatja mi van a halál után. Schwarzenegger azonban tisztázta, hogy nem az ember lelkére, hanem az emberekre és azok fizikai testére utalt. Azt is állította, hogy ő azért nem szeretne meghalni, mivel nem érzi jól magát a halál valóságával szemben.

"Azt mondtam: Nem tudjuk, mi történik a lélekkel és ezekkel a spirituális dolgokkal, (amelyeknek nem vagyok szakértője), de azt tudom, hogy a test, ahogy most látjuk egymást, soha többé nem fogjuk így látni egymást"

– jegyezte meg.

"Kivéve valamilyen fantáziavilágban. Amikor az emberek arról beszélnek, hogy majd a mennyben újra látom őket, az olyan jól hangzik, de a valóság az, hogy nem fogjuk egymást újra látni, miután meghaltunk"

– részletezte a volt kormányzól.

(CH)

Legfrissebb