Ugrás a tartalomra

Arkansas: lelőttek egy utcai prédikátort, mert nem akarta átadni a mikrofonját

A prédikátor üzent a támadójának.

 Larry O'neal Walker. Kép forrása: THV11

Lelőttek egy utcai prédikátort Arkansasban, mert állítólag nem volt hajlandó átadni a mikrofonját.

Az Arkansas állambeli North Little Rockban lelőttek egy népszerű utcai prédikátort, mert prédikálás közben nem volt hajlandó átadni a mikrofonját egy fiatalembernek, aki megpróbálta elvenni azt tőle. A férfi azóta felépült, és üzent a támadójának.

"Nem számít, milyen rossz voltál. Ez a fiatal fiú agyon akart lőni, én pedig kimegyek, és megölelem őt, és adok neki 5 dollárt, ha hagyja, és egy finom meleg ételt"

- mondta Larry O'neal Walker tiszteletes a THV11-nek adott keddi interjújában.

A rendőrség megerősítette, hogy Walker tiszteletest, aki már közel 15 éve prédikál ugyan abban a kereszteződésében, egy húsz éves fiatal ember lőtte le miközben vasárnap az arra járó autósoknak prédikált. Walker a kereszteződést egyébként "Red Light Green Light Church"-nek nevezi.

A prédikátor elmondása szerint a támadó először odament hozzá, és megpróbálta elvenni a mikrofonját, majd amikor visszautasította, a fiatalember hasba lőtte őt. Walker szerint úgy tűnt, hogy az elkövető szinte azonnal megbánta, amit tett.

"Kiült az arcára, hogy sajnálja. Mintha sajnálná, zavarban lenne, gyűlölné, hogy ezt tette velem"

- mondta Walker.

A rendőrség megerősítette, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették, és a nyomozóknak beismerte tettét. A fiatalembert azóta fogvatartják gyilkossági kísérlet, súlyos rablás, elsőfokú testi sértés, lőfegyverrel rendelkező bűnöző és VI. osztályú kábítószer-birtoklás szándékos terjesztése vádjával.

Úgy tűnt, hogy Walkert nem kavarta fel a lövöldözés, és azt mondta, hogy az incidens összhangban volt a küldetésével.

"Mindig ez a fő célom. Minden nap, minden este, minden percben, minden másodpercben az a cél, hogy egy lelket megnyerjünk a mindenható Istennek"

- mondta.

"A Mindenható azt mondta, hogy úgy szerette a világot, hogy a fiát adta. A mindenható Isten a Fiát adta, hogy meghaljon a bolygón élő emberek miatt, szóval ez az én fő célom"

- fejtette ki Walker.

(CP)

Legfrissebb