Ugrás a tartalomra

Amerika: Több ezer dollárra büntettek egy lelkészt, amiért hajléktalanoknak segít

Elmondása szerint többet tesz a hajléktalanokért, mint a város.

Moses Colbert - A Faith Hope and Love Community Enrichment Ministries lelkésze eu.gastongazette.com

Az észak-karolinai Gastonia közösségének tagjai egy hajléktalanokkal végzett munkájáról ismert helyi lelkész oldalára álltak miután a város 60 ezer dolláros bírságot szabott ki rá, amiért hajléktalanszállót működtetett a gyülekezet területen.Moses Colbert lelkész, a Faith, Hope and Love Community Enrichment Ministries (Hit, remény és szeretet közösségi szolgálat) több mint 20 éve dolgozik hajléktalanokkal. A WCCB-TV szerint a szolgálat étkezést, tanácsadást, oktatást és függőségből való felépülést biztosít a hajléktalan közösségnek.

A Queen City News szerint jelenleg több mint 100 ember él sátrakban az ingatlanon.

A hírportál szerint Colbertet több városi rendelet megsértése miatt bírságolták meg. Két lakókocsit parkolt a templom telkén, és lehetővé teszi, hogy az emberek sátrakban szálljanak meg. A város azt mondta, hogy a telken lévő szemét mennyisége miatt is érkeztek panaszok. Májusban a város beperelte a lelkészséget, miután az nem fizette ki a bírságokat.


Colbert a Queen City Newsnak elmondta, hogy szeretné rendbe hozni az ingatlanát, de a város nem adott neki időt, hogy ezt meg is tegye.

A városi tanács június 20-ra tervezett ülésén Colbert elmondta, hogy az ellene zajló harcnak a hajléktalanok lesznek a kárvallottjai.

"Ne démonizálják tovább ezt a szolgálatot. Úgy tűnik, mintha engem diszkriminálnának, pedig ezek az emberek viselik a legnagyobb terhet"

- mondta Colbert a tanácstagoknak.

A Faith Hope and Love Communitiy Enrichment Ministries szolgálata - ebédosztás - eu.gastongazette.com


Néhányan azok közül, akiknek Colbert segít, szintén felszólaltak a tanács előtt, és azzal a kéréssel fordultak a város vezetőihez, hogy ne zárják be a templomot.

"Mi történik, ha bezárják, és ennek a 75-100 embernek el kell mennie?"

- tette fel a kérdést egy férfi.


Bár a szolgálat mellett egyéb problémákkal is meg kel küzdeniük, a közösség tagjai azt mondták, hogy a hajléktalanok száma a templom területén azt tükrözi, hogy a város nem foglalkozik a mentális egészséggel és a drogfüggőséggel, és nem azt, hogy a templom nem képes teljes mértékben kezelni az egészségügyi problémákat.

"Oktatást, elvonót biztosít számukra. Mindent biztosít számukra ahhoz, hogy újra talpra tudjanak állni, hogy a társadalom produktív, boldog és egészséges tagjaivá válhassanak"

- mondta Spike Cohen, egy közösségi aktivista a WCCB-nek.


Cohen a múlt hónapban egy hosszú Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy a város azért akarja ellehetetleníteni  Colbert szolgálatát, mert "mert szégyent hoz rájuk amiért többet tesz a hajléktalanok megsegítéséért az általunk önként összegyűjtött pénzből, mint ők a több millió dolláros, adófizetők által finanszírozott költségvetésükből".

Legfrissebb