Ugrás a tartalomra

Amerika: Pride zászlók eltávolítása miatt rongáltak a vandálok

A templom egyelőre nem nyilatkozott.

Amerika - Vandalizmus a massachussettsi templom falán - Courtesy Photo/Marblehead Current


Egy massachusettsi templomot megrongáltak, miután egy óvoda, amely a templomban bérel helyet, online posztolt arról, hogy az LMBTQ zászlókat, amelyeket tulajdonosa a templom telkén helyezett el, az egyháztagok eltávolították.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, egyre több támadás éri az amerikai gyülekezeteket amiért nem értenek egyet az LMBTQ ideológiával. A Pleasant Street óvoda tulajdonosa a nyíltan meleg Mike Richmond és élettársa, akik Marblehead-i Grace Community Church területén béreltek helyet. Richmond nemrégiben pride zászlót helyezett ki a templom telkére a Pride Hónap megünneplésére.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pleasant Street Preschool (@pleasantstpreschool) által megosztott bejegyzés

Richmond múlt szerdán a Pleasant Street fiókján közzétett Instagram-posztja szerint egy házaspár eltávolította a zászlókat. A bejegyzésben Richmond azt is elmondta, hogy az egyház márciusban közölte az iskolával, hogy júniusban kilakoltatják őket anélkül, hogy egyértelmű magyarázatot adtak volna arra, hogy miért.

"Meleg emberként, aki ott üzletet vezet, egyszerűen csak képviseletet akartam, és ki akartam tenni a béke, a szeretet és az elfogadás szimbólumát"

- állította Richmond, majd arról beszélt, hogy sose vitte a gyerekek elé a melegség kérdését.

Múlt pénteken a Marblehead-i rendőrség bejelentette, hogy a Grace Community Church-öt, LMBTQ-témájú graffitivel rongálták meg. Az eset valószínűleg csütörtök késő este történt.

"A graffiti tartalma valószínűleg az LMBTQ+ közösséget támogatja"

- közölték a hatóságok, hangsúlyozva, hogy a Marblehead-i LMBTQ+ közösség tagjai már felajánlották, hogy kifizetik és eltakarítják a vandalizmust. - írja a Christian Post.

Legfrissebb