Ugrás a tartalomra

"Álljatok ki az evangéliumért" - keresztény jogvédő csoportot indít Franklin Graham az Egyesült Királyságban

Szerinte támogatni kell egymást abban, hogy Jézus Krisztus örömhírét terjesszük - bármi áron.

Franklin Graham prédikáció közben. - Kép forrása: AP Photo/Hau Dinh

A népszerű evangélista bejelentette, hogy a vallásszabadsággal kapcsolatos kihívásokkal szembesülő keresztények támogatására új jogvédő csoportot indít az Egyesült Királyságban.

Franklin Graham, evangélista a hétvégén bejelentette a Billy Graham Defense Fund (Billy Graham Védelmi Alap) elindítását, amely egy jogi támogató csoport, amely a vallásszabadsággal kapcsolatos kihívásokkal szembesülő keresztényeket támogatja majd az Egyesült Királyságban.

"Olyan sok probléma van a társadalmunkban, és az emberek reményt keresnek"

- mondta Graham a CBN News-szal megosztott nyilatkozatában.

"Tudjuk, hogy az igazi reményt csak Jézus Krisztusban találhatjuk meg, ezért támogatnunk kell egymást abban, hogy Jézus Krisztus örömhírét terjesszük - bármi áron".

- fejtette ki Graham.

"Azért imdákozom, hogy ez majd arra bátorítja a keresztényeket szerte Nagy-Britanniában, hogy továbbra is szabadon és bátran éljék és osszák meg hitüket"

- tette hozzá az evangélista.

A bejelentésre akkor került sor, amikor Graham az Isten szeret téged turnéja keretében Glasgow-ban járt, ahol állítólag több százan kötelezték el magukat Jézus Krisztus mellett.

"Kiálltunk az evangélium és a vallásszabadság mellett Nagy-Britanniában. Ezeket a pénzeket (...) arra fogjuk használni, hogy más keresztényeket segítsünk, akiket el akarnak hallgattatni"

Graham arra az ellenállásra utal, amellyel a Billy Graham Evangelizációs Egyesület is szembesült, amikor útnak indította az eredetileg 2020-ra tervezett "Isten szeret téged" elnevezésű turnét.

A BGEA jogi lépéseket tett, miután az Egyesült Királyságban a helyszínek sorra elkezdték lemondani Graham tervezett rendezvényeit. 2022 őszén azonban egy skóciai bíróság kimondta, hogy Grahamet és a BGEA-t diszkriminálták, miután a Scottish Event Campus (SEC), az ország legnagyobb rendezvényhelyszíne lemondta a szolgálat 2020-as összejövetelét. A bíróság végül 109 927 dollár kártérítést ítélt meg az Egyesült Államokban működő, az angliai Coventryben irodát fenntartó minisztériumnak.

Ez csak egy volt a számos ítélet közül, amelyek mind Graham és a BGEA számára kedvezően végződtek.

A BGEA összesen közel 650 ezer dollárt kapott a jogi csatározások következtében, amelyek 2018-ban kezdődtek, amikor jogtalanul arra kényszerítették, hogy eltávolítsa az angliai Blackpoolban egy másik evangelizációs rendezvényt népszerűsítő hirdetéseit a buszokról.

(CBN)

Legfrissebb