Ugrás a tartalomra

A világháborút nem a nacionalisták okozták? - Keresztkérdés

A Keresztkérdés legfrissebb adásában Sulyok Tamásról, az Izrael-elleni perről, és a nacionalizmusról beszélgettünk állandó vendégünkkel, Prof. Dr. Hack Péterrel

A Hit Rádió Keresztkérdés című műsorának legfrissebb adásában Prof. Dr. Hack Péter egyetemi tanár és lelkész részletesen beszélt a Sulyok Tamás-ügyről, a Nemzetközi Büntetőbíróság és Izrael konfliktusáról, valamint Emmanuel Macron nacionalizmusról alkotott véleményéről.

Sulyok Tamás és Dobrev Klára ügye:
Sulyok Tamás alkotmánybíróval szemben összeférhetetlenségi vádak merültek fel, amelyek a földek külföldi tulajdonba juttatását érintik. Hack Péter hangsúlyozta, hogy a demokratikus koalíció és Tisza párt közötti verseny fokozza az ügy politikai jelentőségét.

"A Fidesz leváltásának kulcskérdése az, hogy lesz-e egységes ellenzéki blokk"

- részletezte Hack Péter.

Nemzetközi Büntetőbíróság és Izrael:
Az ügy tárgya a Moszad egykori vezetőjének és a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyészének telefonbeszélgetése, amelyben háborús bűnök kivizsgálása szerepel. Hack Péter kiemelte, hogy az izraeli igazságszolgáltatás erős, és képes az ilyen ügyeket kezelni.

"Izrael küzdelmet folytat a bírósággal szemben, mert az a mostani létező szabályt felrúgva lép fel"

- részletezte Hack Péter.

Emmanuel Macron nacionalizmusról:
Macron szerint a nacionalista pártok Európa belső ellenségei, akik a demokráciát kihasználva kritizálják azt. Hack Péter rámutatott, hogy a globalista vezetők tartanak attól, hogy egy szuverén nemzeti államokra épülő Európai Unió jön létre.

"A globalista európai vezetők állítják, hogy Európa végét jelenti az, ha nem jön létre egy erős föderális Európa"

- mondta Hack Péter.

Legfrissebb