Ugrás a tartalomra

A tilalom feloldása után büszkén tartották a magasba keresztjeiket az idahói hívők

Majdnem betiltották a vallási szimbólumokat a Július 4-i felvonuláson.

Egy új szabályzat következtében Idahóban elfogadhatatlannak nyilvánították a vallási szimbólumokat a július 4-i felvonuláson, majd visszavonták, így a hívők büszkén tarthatták a magasba a kereszteket a rendezvényen.

A kamara igazgatósága által eredetileg elfogadott felvonulási szabályok szerint:

„A specifikus politikai mozgalmakhoz, vallásokhoz vagy ideológiákhoz kapcsolódó szimbólumok” a rendezvényen elfogadhatatlanok.

Linda Coppess, a Regionális Kereskedelmi Kamara azzal indokolta a döntést, hogy csak az elmúlt évben több mint 50 panaszt kapott különböző feliratok és szimbólumok miatt, amelyeket egyesek sértőnek ítéltek.

"Tiszteletben tartjuk, hogy szenvedélyesen hisznek abban, amit képviselnek, de ez a felvonulás NEM az a platform, ahol egyéni meggyőződéseket népszerűsítenek."

- áll a kamara honlapján a „Feliratozási szabályzat” alatt.

Azonban a hétvégén egyre nagyobb tiltakozás és kritika, „félreértések és vádak” után az igazgatóság újragondolta a szabályozást és a vallási szimbólumokkal kapcsolatban kivételt tett.

A politikailag erősen konzervatív államban, Coeur d'Alene-ben a függetlenség napi felvonuláson részt vevők ezt követően a csillagszórók mellett magasba tarthatták a kereszteket, mások pedig kereszt szimbólumot ábrázoló pólót viseltek.

(Daily Mail, CDAPress)

Legfrissebb