Ugrás a tartalomra

A spanyol miniszter "népirtással" vádolta Izraelt

A Hamász propagandáját ismételgette.

Ione Belarra spanyol szociális jogi miniszter azzal vádolta Izraelt, hogy "népirtást" hajt végre Gázában- írja az arabnews.com.

Az X-en közzétett bejegyzésében Belarra azt mondta, hogy "nem akar Izrael cinkosa lenni" az "ostromlott palesztin enklávé ellen indított válogatás nélküli támadásaiban".

A spanyol miniszter, aki a baloldali Podemos pártot is vezeti, a Hamász szócsöveként ismételgette a terrorszervezet propagandáját, és azzal vádolta izraelt, hogy kórházakat és mentőautókat vesz célba, annak ellenére, hogy az IDF hang-és videófelvételekkel is bizonyította, hogy a Hamász főhadiszállása az Al Shifa kórház alatt helyezkedik el, a terroristák pedig mentőautókat használnak álcaként. Továbbá, ahogyan arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az IDF inkubátorokat és orvosi eszközöket juttatott az Al Shifa kórházba.

Belarra ezen tények ellenére felszólította Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt "és politikai vezetését", hogy álljanak a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elé, és közölte, hogy több mint 60 európai és latin-amerikai parlamenti képviselő csatlakozott hozzá az erre irányuló erőfeszítésekben.

Izrael később közleményt adott ki, amelyben a spanyol kormányon belül néhányakat azzal vádolt, hogy a Hamászhoz csatlakoztak.

Legfrissebb