Ugrás a tartalomra

A segélyszállító teherautók több mint felét eltéríti a Hamász

Élelmiszert, vizet és üzemanyagot biztosítanak a terroristáknak.

A Gázai övezetbe irányuló humanitárius segélyt szállító egyiptomi Vöröskereszt teherautói haladnak át a rafahi határátkelőn. Kép forrása: Mohammed Asad/AP

Izraeli tisztviselők becslései szerint a Hamász a Gázába érkező humanitárius segélyszállító teherautók 50-60 százalékát eltéríti.

A közösségi médiában hónapok óta keringenek olyan beszámolók, köztük videók, amelyek azt dokumentálják, hogy felfegyverzett terroristák a Gázai övezetbe érkezésük után azonnal lefoglalják a palesztin civileknek szánt humanitárius segélyekkel megrakott teherautókat.

A Hamász élelmiszert és vizet használ a terroristák ellátására, és üzemanyagot a rakéták és járműveinek, valamint a szellőzőrendszerek működtetésére, amelyek szükségesek a hatalmas földalatti hálózatok oxigénellátáshoz, ahol a terrorszervezet vezetői rejtőzködnek.

A Times of Israel beszámolója szerint:

Benny Gantz és Gadi Eisenkot a háborús kabinet megfigyelői az elmúlt napok tanácskozásai során felvetették, hogy a Hamász eltéríti a Gázába érkező segélyszállító teherautók több mint felét, Ronen Bar, a Shin Bet vezetője 60 százalékra teszi ezt az arányt.

Bar állítólag a hét elején Kairóban tartott megbeszéléseken megvitatta, hogyan lehetne megakadályozni, hogy a Hamász átvegye a teherautókat.

Egy ilyen lépés legfőbb akadálya szerintük Joe Biden amerikai elnök valószínűsíthető ellenállása, aki többször sürgette Izraelt, hogy engedjen be több segélyt Gázába.

(Breitbart)

Legfrissebb