Ugrás a tartalomra

A román NATO fejlesztés, burkolt lemondás Ukrajnáról? - NOVÁK, BAKOS, PÁSZKÁN

A Világóra legfrissebb adásában Novák Zoltánnal, Bakos Bernadettel és Pászkán Zsolttal beszélgettünk.

A Hit Rádió Világóra című műsorában Novák Zoltán, Bakos Bernadett és Pászkán Zsolt beszélt Magyar Péter politikai törekvéseiről, a budapesti főpolgármesteri posztért folyó harcról, valamint a NATO romániai bázisbővítésének aktualitásairól.

Magyar Péter politikai törekvései:
Novák Zoltán, a Méltányosság Politikai Elemzőközpont projektigazgatója szerint Magyar Péter 13 százalékos támogatottsága jelezheti a nagyfokú kiábrándultságot az ellenzéki oldalon, de a politikai siker mégis a pozicionálásban dől el. Magyar Péter centrum-pozíciót céloz meg, ami korábban többször is kihívást jelentett a magyar politikában.

"Tulajdonképpen nem sok mindent jelent... a politikai küzdelmekben dől el az, hogy végül is hány szavazót tud megszólítani egy új erő."

- mondta.

Budapesti főpolgármesteri verseny:
Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője szerint Budapest jelenleg szekértáborok csatatere, ahol a lakhatási válság és a közlekedési problémák megoldása elmarad. Vitézi Dávid szakértelmével és zöld terveivel véleménye szerint változást hozhatna.

"Valójában a budapesti mindennapokkal foglalkozik."

- részletezte.

NATO romániai bázisbővítése:
Pászkán Zsolt, románia szakértő szerint a NATO bázisbővítésének híre talán része egy információs hadviselésnek, és kérdéses, hogy valóban megvalósul-e. A bővítés az ukrán konfliktus fényében jelentős stratégiai lépés lehet.

"Ez jelent valamit... egy védőbástyát elhelyez ott."

- fejtette ki Pászkán Zsolt.

Legfrissebb