Ugrás a tartalomra

(18+) A Planned Parenthood szerint a szüzesség csak egy kitalált fogalom

Szerintük így akarták megszégyeníteni a nőket.

A Planned Parenthood által közzétett szexuális felvilágosító videó pillanatképe. Forrás: Youtube/Planned Parenthood

A Planned Parenthood által közzétett szexuális felvilágosító videó azt állítja, hogy a szüzesség egy "teljesen kitalált fogalom".


Az Egyesült Államok legnagyobb abortuszszolgáltatója által közzétett szexuális felvilágosító videó azt állítja, hogy a szüzesség "nem egy valós dolog", és hogy a szex fogalma teljesen szubjektív.

A Planned Parenthoodot számos kritika érte a múlt héten a közösségi médiában közzétett szexuális felvilágosító videósorozat miatt. Az egyik YouTube-ra feltöltött videóban a műsorvezető kijelenti, hogy

"a szüzesség egy teljesen kitalált fogalom, egy olyan kifejezés, amelyet egyszerűen azért hoztak létre, hogy irányítsák és megszégyenítsék az embereket, főként a nőket".

Bár a videó kiemelte a szűz kifejezés hagyományos definícióját, a műsorvezető ragaszkodott ahhoz, hogy "ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik". A műsorvezető állítása szerint " orvosilag a szüzesség nem egy valós dolog".

Miután megismételte, hogy "a szüzesség gondolata teljes képtelenség", a műsorvezető ragaszkodott az álláspontjához, mely szerint "a szex különböző dolgokat jelent különböző embereknek", és sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy nem gondolnak az LMBTQ emberekre a fogalom kapcsán.

"Itt az ideje, hogy eldobjuk a szüzesség elvesztésének fogalmát"

- állította a műsorvezető a gyermekeknek szóló szexuális felvilágosító videóban.

"Mi lenne, ha ahelyett, hogy elveszítünk valamit, azt inkább nyereségként fogalmaznánk meg? "

Allie Beth Stuckey konzervatív politikai kommentátor és a "Relatable" podcast házigazdája pénteken egy X-posztban így reagált a videóra:

"Az egyik vicces dolog, amit a progresszívek szeretnek csinálni, hogy úgy tesznek, mintha a konkrét fogalmak - mint a szex és a szüzesség, a férfi és a nő - elvontak és rugalmasak lennének".

Ezt az erőfeszítést szerinte a "szexuális élet elbagatellizálására" irányuló terv részeként tette, hogy a gyerekek

"azt higgyék, hogy a szex nem nagy dolog, így nagy valószínűséggel fogják csinálni", és "azt gondolják, hogy a szüzesség nem valódi, ezért semmit nem tesznek majd azért, hogy megvédjék".
"Azt akarják, hogy a gyerekek minél hamarabb kezdjenek nemi életet élni, hogy nagyobb valószínűséggel legyenek szexuálisan zavarodott és promiszkuitív emberek, mert azzal sok pénzt hoznak a Planned Parenthoodnak, (az általuk kínált abortusz szolgáltatások és a nemi hormonok miatt) és hogy ők is csatlakoznak a progresszív aktivizmushoz."

(Christian Post)

Legfrissebb