Ugrás a tartalomra

"A palesztinok ki fognak ábrándulni a Hamászból" - volt terrorista a gázai konfliktusról

Sokan szerinte radikális iszlám helyett áttérnek majd a kereszténységre.

Taysirr Abu Saada, volt terrorista, aki később áttért a kereszténységre. - Kép forrása: lebabi.net

Taysirr Abu Saada egykor Arafat személyi sofőrje volt, később azonban áttért a kereszténységre. Elmondása szerint a konfliktus miatt sok palesztin fog áttérni a kereszténységre - számol be a Christian Post.


A 73 éves Taysir Abu Saada a Trinity Broadcasting Network hétvégén sugárzott interjújában Joel C. Rosenberg izraeli-amerikai újságírónak elmondta, hogy szerinte a palesztinok ki fognak ábrándulni a Hamászból és a radikális iszlámból, ezért sokan áttérnek majd a kereszténységre.

"A Hamász egy olyan ideológia, amely sok ember között terjed, nemcsak a Gázai övezetben, hanem az egész világon"

- mondta Saada.

"Istennek azonban van egy terve. És hiszem, hogy az arabok és a zsidók is részei ennek a tervnek."

Saada, az „Arafat harcosa voltam” című önéletrajzi könyv írója, a JewishRoots.net-nek adott interjúban elmesélte, hogy az 1967-es hatnapos háborút követően hogyan emésztette fel a düh a zsidó izraeliek és mások iránt. Miután a családja Szaúd-Arábiába és Katarba költözött, ő azonban megszökött, hogy csatlakozzon a Fatahhoz, és Jasszer Arafat, a Palesztin Felszabadítási Szervezet korábbi elnöke alatt harcoljon. Mesterlövész, bérgyilkos és Arafat személyes sofőrje lett.

"Nem értettem, hogyan veszíthettünk el ennyi háborút Izrael ellen. Számban és méretben nagyobbak voltunk Izraelnél, több felszerelésünk volt - minden, amink volt, több volt, mint nekik, de mégis elvesztettük a háborúkat ellenük."

Saada 1974-ben a családja utasitására az Egyesült Államokba utazott, ahol feleségül vett egy amerikai nőt, és megismerkedett egy Charlie nevű keresztény férfival aki megosztotta vele az evangéliumot, és azt mondta neki: "ha meg akarja tapasztalni a lelki békét, akkor szeretnie kell a zsidókat".

"Teljesen lefagytam, és megkérdeztem tőle, hogy juthat egyáltalán eszébe ilyesmi - szeretni a zsidókat? Tudta, hogy gyűlölöm őket.”

Saada először vonakodott, de aztán egy természetfeletti megtapasztalás következtében átadta az életét Jézusnak, majd felesége és fia is a kereszténység mellett döntött.

Saada ezután 2003-ban úgy érezte, vissza kell térnie Izraelbe, és bár tudta, hogy múltbéli tettei miatt valószínűleg letartóztatják majd, mégis szerette volna megvallani az izraelieknek azokat a tetteket amelyeket ellenük követett el. Egy izraeli ezredes 14 órás kihallgatás után végül megengedte neki, hogy elmenjen.

Saada arra is visszaemlékezett, mikor egy felfegyverzett izraeli katonának elmesélte, hogy egykor ugyan Arafat mellett harcolt, de azóta keresztény lett és most imádkozni szeretne érte.

"A katona sírni kezdett, majd megölelte őt."

Mióta keresztény lett, Saada és családja megalapította a Hope for Ishmael nevű evangélikus segélyszervezetet a muszlimok számára, valamint a Seeds of Hope nevű humanitárius nonprofit szervezetet, amely a Közel-Keleten élő elszegényedett embereknek biztosít adományokat.

Saada beszámolt arról, hogy a térségben egyre többen adják át életüket Jézus Krisztusnak, és hogy a Gázában élő palesztinok felé szolgáló ismerősei szerint az „aratás hatalmas lesz" a konfliktus nyomán.

"Ezért vagyok újra a Szentföldön, hogy a Gázai övezetbe költözzek, és részt vegyek az újjáépítésben"

- hangsúlyozta Saada valamint hozzátette:

"Isten nagy munkát fog véghez vinni, és én ennek a részese akarok lenni"

- tette hozzá.

Legfrissebb