Ugrás a tartalomra

Továbbra is a nyomtatott Bibliát használják a legtöbben Amerikában

Photo by Aaron Burden / Unsplash

Egy új kutatás szerint a legtöbb amerikai felnőtt, aki rendszeresen Bibliát olvas, még mindig jobban szereti a könyv fizikai példányát olvasni.

Az Amerikai Bibliatársulat jelentése szerint a bibliahasználók közel kétharmada a nyomtatott Szentírás kiadását részesíti előnyben más verziókkal szemben.

Ez az milleniálok (26-41 évesek) 56 százalékát, az X generáció (42-57 évesek) 68 százalékát, a boomerek (58-76 évesek) 71 százalékát és az idősebbek (77 évesek és idősebbek) 81 százalékát jelenti. A nyomtatott Bibliát még a 18-25 év közötti fiatal felnőttek (Z generáció) többsége (46 százalék) is előnyben részesíti.

A kutatás az Amerikai Bibliatársulat "State of the Bible" (A Biblia helyzete) című jelentésének része.

"Azt gondolhatnánk, hogy már senki sem olvas nyomtatott Bibliát. Valójában a nyomtatott még mindig a leggyakrabban használt bibliaformátum"

- áll az elemzésben.

"Az emberek még mindig a nyomtatott Bibliát részesítik előnyben, de a fiatalabb generációk haladnak az alkalmazások, weboldalak, számítógépes programok és más digitális lehetőségek felé"

-írják.

A Biblia digitális formátumai a jelentés szerint "potenciálisan megkönnyíthetik a Bibliával való gyakoribb interakciót". Ez azért van így, mert a bibliahasználóknak csak 23 százaléka mondja azt, hogy soha nem használ számítógépes bibliai programot, és 32 százalékuk azt, hogy soha nem használ bibliai alkalmazást.

A jelentés szerint a legtöbb bibliahasználó mind a nyomtatott, mind a digitális Bibliát beépíti az életébe.

"Ezek a digitális formátumok tehát a bibliaolvasás jelentős részévé válnak, helyet foglalva a nyomtatott Bibliák mellett"

- áll a jelentésben.

"Ráadásul a digitális formátumok valóban növelhetik a bibliai interakciók gyakoriságát. Azok közül, akik használnak bibliai alkalmazásokat, körülbelül 30 százalékuk naponta teszi ezt"

-olvasható.

(Christian Headlines)

Legfrissebb