Ugrás a tartalomra

A mentális problémákkal kezelt gyermekek száma meghaladja az egymilliót az Egyesült Királyságban

Több mint egymillió gyermek szorult kezelésre súlyos mentális egészségügyi problémák miatt az elmúlt évben - derül ki az NHS adataiból.

Photo by Eric Ward / Unsplash

A mentális problémákkal kezelt gyermekek száma meghaladja az egymilliót az Egyesült Királyságban.


Az NHS adatai szerint az elmúlt évben közel kétötödével nőtt a 18 éven aluliak rossz egészségi állapotát érintő beutalások száma. A 18 év alattiak mentális egészségügyi kezelésre való beutalása 2021-22-ben csaknem kétötödével (39 százalékkal), több mint egymillióra (1 169 515) nőtt.

2020-21-ben ez a szám 839 570 volt, míg 2019-20-ban, a világjárványt megelőző évben 850 741 beutaló volt.

Az NHS England adatai között szerepelnek az öngyilkossági hajlamú, önkárosító, súlyos depresszióban vagy szorongásban szenvedő, valamint az étkezési zavarokkal küzdő gyermekek.

Az NHS Digital adatai külön-külön azt mutatják, hogy az evészavarok miatti kórházi felvételek száma emelkedik a gyermekek és fiatalok körében. A 18 év alattiak körében 2021-22-ben 7719 felvétel történt, az előző évi 6079-ről és a 2019-20-as 4232-ről - ez két év alatt 82 százalékos emelkedést jelent.

Az adatok szerint minden korosztály, így a felnőttek esetében is 2022-23-ban lehet a legmagasabb az evészavarok miatti kórházi felvételek száma.

Dr. Elaine Lockhart, a Pszichiáterek Királyi Kollégiuma gyermek- és ifjúságpszichiátriai karának elnöke szerint "a szakszolgálatoknak a legsürgősebb és a legrosszabb állapotban lévőkre kell reagálniuk", beleértve a pszichózisban, öngyilkossági gondolatokban és súlyos szorongásos zavarban szenvedő gyermekeket.

Az étkezési zavarokkal küzdő gyermekek sürgős ellátására vonatkozó célkitűzések "teljesen elcsúsztak", és több személyzetre van szükség - mondta.

"Azt hiszem, ami frusztráló számunkra, hogy ha gyorsabban tudnánk őket fogadni és beavatkozni, akkor a nehézségek talán nem válnának olyan súlyossá, mint amilyeneké váltak azért, mert várniuk kellett"

- tette hozzá.

Dr. Lockhart szerint a gyermekek és fiatalok mentális egészsége már a világjárvány előtt is romlott.

"Amikor a bezárások és a világjárvány lecsapott, az valóban nagyon sok gyerekre volt negatív hatással"

- tette hozzá.

Egy keresztény mentális egészségügyi csoport arra kéri a hívőket, hogy imádkozzanak a gyermekekért és tinédzserekért. Joel Harris, a Kintsugi Hope jótékonysági szervezet ifjúsági és diákkoordinátora a Premiernek elmondta, hogy a COVID-lezárások volt az egyik kiemelkedő oka a beutalások számának növekedésének. Mint elmondta, ez egy olyan kérdés, amelyért minden kereszténynek imádkoznia kell, különösen a sokak számára nehéznek ígérkező új év előtt.

(The Telegraph, Premier Christian News)

Legfrissebb