Ugrás a tartalomra

A melegházasság és az abortusz támogatása miatt függesztettek fel egy olasz papot

Fotó: Facebook

Egy olasz püspök felfüggesztett egy papot, miután az évek óta nyilvánosan kiállt az azonos neműek házasságának egyházi megáldása mellett, emellett pedig támogatja az abortuszt és az eutanáziát.

Giulio Mignani észak-olaszországi pap nem végezheti tovább a római katolikus egyházban betöltött klerikusi munkáját, felfüggesztették minden egyházi munkától, mert többször nyilvánosan "az egyház tanítását megsértve" beszélt - olvasható Palletti püspök közleményében.


A pap különösen a melegházassággal kapcsolatban volt szókimondó.

"Ha nem áldhatom meg az azonos nemű párokat, akkor nem áldhatok pálma- és olajágakat sem"

- mondta a pap a Laikmetis keresztény hírportál szerint.

"Az egyházban mindent megáldanak, nem csak pálmafákat, de néha sajnos még a fegyvereket is megáldják. De két ember igaz és őszinte szerelmét nem lehet megáldani azért, mert homoszexuálisok"

- mondta a pap állítólag 2021 pálmavasárnapi prédikációjában. Magnani azzal folytatta, hogy a homoszexuális emberek nem veszítenek semmit, ha kihagyják az egyházi áldást, "mert Isten meg fogja áldani őket és inkább az egyház veszít".

Beszéde után Magnanit élesen bírálta az egyházmegye, az ellenállás azonban nem állította meg Mignanit, ezért végül felfüggesztették.

(CNE)

Legfrissebb