Ugrás a tartalomra

A kórházi lelkészeknek pozitív hatása van az intenzív osztályon fekvő betegek családjaira, barátaira

Jobb "spirituális és pszichológiai eredményekhez" vezet.

Photo by Adhy Savala / Unsplash

Az intenzív osztályon fekvő betegek családtagjainak és barátainak körében végzett új tanulmány szerint a kórházi lelkészek "fokozott lelki gondozást" nyújtanak, ami jobb "spirituális és pszichológiai eredményekhez" vezet.

"Az intenzív osztályon dolgozó családtagok jólétét szerettük volna javítani, mert olyan sok szorongással kell szembenézniük, és mi voltunk azon kevés tanulmányok egyike, amelyek ezt sikeresen megvalósították"

- mondta a tanulmány vezetője, Dr. Alexia Torke. A Religion News Service szerint a tanulmányt a Regenstrief Institute és az Indiana University School of Medicine végezte.

A tanulmány az indianai egészségügyi központok intenzív osztályait vizsgálta 2018 augusztusától 2021 novemberéig. A válaszadók között voltak olyan helyettes döntéshozók, akiknek az intenzív osztályon lévő szerettei nem tudtak orvosi döntéseket hozni.

A tanulmány szerint azoknál, akik találkoztak a kórházi lelkészekkel, "kisebb valószínűséggel volt szorongás és lelki szorongás - mondta Torke.

"Ez tényleg arra késztetett, hogy olyan kérdéseket tegyek fel, amelyeket máskor talán kihagytam volna, vagy egy másik beszélgetésre vagy egy későbbi látogatásra tettem volna"

- mondta Shelley Varner Perez, az Indiana University Health kutató lelkésze. Perez szintén egyike volt a tanulmányban részt vevő lelkészeknek.

"Azt hiszem, ez tényleg segített megismerni olyan fontos dolgokat, amelyekről a szokásos gyakorlatom során esetleg lemaradtam volna"

-fogalmazott.

(Christian Headlines)

Legfrissebb