Ugrás a tartalomra

A Hit Gyülekezete tagja Európa legjobb junior ökölvívója

Hihetetlen, 15 hónapos veretlenségi szériáját Európa-bajnoki aranyéremmel koronázta meg Nileborg Krisztián a Montesilvanóban rendezett junior ökölvívó tornán. A 16 éves sportoló elmondta: példaképe Jézus Krisztus.

A Hit Rádió Nileborg Krisztiánnal Európa Bajnokság után készült interjúját ide kattintva hallgathatják meg:

Jézus Krisztus Nileborg Krisztián junior európa bajnok ökölvívó példaképe
Nileborg Krisztián múlt héten lett junior európa bajnok ökölvívó! A Hit Rádióban elmondta, milyen élményekkel tért haza Olaszországból. Műsorvezető: Fekete Rita Szerkesztő: Joób Rhodé

A fiatal tehetség a Hit Rádió Dzsanisták című roma magazinműsorának vendége volt két héttel az Európa Bajnokság előtt. Kérdésünkre a felkészülésről elárulta: akkor ismerhető fel az ellenfél, ha elkezdődött a meccs, előtte nem tud az ember sok mindenre támaszkodni. Hangsúlyozta, hogy ezért fontos a meccsrutin, mert minden ember máshogy bokszol.

"Nileborg Krisztián az idei év egyik legnagyobb magyar sikerét érte el pár nappal ezelőtt, amikor a montesilvanói junior Európa-bajnokságon megnyerte a nagyváltósúly (70kg) küzdelmeit. Esélyesként vágott neki az eseménynek és nemcsak aranyéremmel, hanem a verseny legjobb férfi versenyzőjének járó trófeát is hazavihette"

-számolt be Facebookon a Magyar Ökölvívó szövetség.

A 70 kilogrammos bokszoló legutóbb a 2021-es tbiliszi junior Európa-bajnokságon kapott ki, akkor – elsőévesként – a későbbi győztes Mohadan Mahauri múlta felül. Az azóta a szerbiai junior Nemzetek Tornát is megnyerő Krisztián elmondta, noha úgy érzi, nem volt rosszabb akkori orosz ellenfelénél, motivációt merített a vereségből - írta meg a sportal.hu.

„Próbálom megtartani a jó sorozatot. (...) Amikor felálltam a dobogó legfelső fokára Montesilvanóban, az járt a fejemben, hogy mennyit edzettem – több mint egy éve, a tavalyi Eb óta erre készülök”

-mondta Krisztián, aki az ír Charles Valbergs és a lengyel Igor Marek Rondos sima legyőzését (5–0, 5–0) követően jutott fináléba, amelyben az örmény Jeranosz Ohanjan orrtörésre hivatkozva nem állt ki ellene a döntőben. Nileborg szívesen meccselt volna az aranyért, de így sincs hiányérzete, hiszen a kontinens legjobb ökölvívóit múlta felül idén.

„Jobban örültem volna, ha bunyóznom kell, mivel rengeteget készültem a döntős ellenfelem”

-mondta.

„A jövő évi ifi Eb-re készülök, majd szeretném megnyerni a két év múlva esedékes ifi világbajnokságot. Felnőttként elindulnék a 2024-es olimpián, ha minden jól megy, akkor érmet nyernék a 2028-as ötkarikás játékokon, később profi szerződést írnék alá”

– ábrándozik Nileborg Krisztián, aki Jézust nevezte meg példaképeként a sportal.hu-nak adott interjújában.

Legfrissebb