Ugrás a tartalomra

A Hit Gyülekezete is kiáll Izrael mellett

Izraeli zászlóba öltöztették az egyház központját Budapesten.


A Hit Gyülekezete is kifejezte szolidaritását, miután szombaton a Hamasz terrorszervezet brutális támadást indított Izrael ellen. A megtámadott ország melletti szimpátia jegyében kék-fehér világítást kapott az egyház budapesti épülete.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze Facebook oldalán közölte, a Hamász népirtó terrorhadjárata felveti a kérdést: eltűrhet-e Izrael egy olyan politikai mozgalmat és szervezetet a szomszédságában és a földjén, melynek célja – minél több zsidó válogatás nélküli meggyilkolása – megegyezik nácikéval?

A lelkész hangsúlyozta, a Hamász egyik magyarázata az öldöklésre az, hogy számos zsidó látogatja a Templom hegyet, amihez szerintük kizárólag a muszlimoknak van joguk. Ahogy a terroristák több hazug érvét, ezt is határozottan el kell utasítanunk.

"Joguk van a zsidóknak a Templom-hegyhez és a keresztényeknek is joguk van odamenni és imádkozni, történelmi okokból és a vallásszabadság nemzetközi szerződésekben biztosított joga alapján egyaránt." - húzta alá Németh Sándor, aki hozzátette, ez a hegy, Jeruzsálemmel és Izrael földjével együtt eredetileg zsidóké volt, akiket erőszakkal űztek el onnan közel kétezer évvel ezelőtt. De a zsidóság soha nem mondott le a Templom-hegyről, és a jövőben sem teszik ezt meg. Ezt a történelmi tényt ideje lenne a világ vezetőinek tudomásul venni. A keresztények pedig Jézus Krisztus miatt tisztelik a helyet, és ragaszkodnak ahhoz, hogy látogathassák, mert Jeruzsálemben való tartózkodásakor Jézus itt tanított és itt tett számos csodát is. Emellett azt sem lehet kizárni, hogy Pünkösdkor a Szent Szellem kitöltésére, és az Egyház születésére is a Templom-hegyen került sor.

"Zsidóknak és a keresztényeknek ezért együtt kell határozottan követelniük a világ vezetőitől és az ENSZ-től, hogy biztosítsák a vallásszabadságot mindkét monoteista hit követői számára is. Tudjuk azonban, hogy ehhez sokszor az emberi szándék kevés, kérjük ezért közösen Istentől, hogy történjen a Templom-hegy státuszában olyan változás a közeljövőben, ami ezt a jogos igényt biztosítja zsidók és keresztények számára egyaránt!" - zárta sorait a vezető lelkész.

A Hetek Országos Közéleti Hetilap és a Hit Rádió közös szolidaritási tüntetést hirdetett kedd estére, 18:30-tól várnak mindenkit a Duna-partra, a Cipőkhöz, ahol felszólalásokkal és gyertyagyújtással állnak ki Izrael mellett. Az esemény itt található: www.facebook.com/events/1353620325362938/?ref=newsfeed

Legfrissebb