0279 Ugrás a tartalomra

"Éhesek az igazságra és a reményre" - tömegek keresztelkednek meg az amerikai egyetemeken

Jobb híján kisteherautókban keresztelték meg őket.

A Georgia Egyetem diákjai részt vesznek az Unite US evangelizációs diákcsoport összejövetelén 2024. április 3-án. - Kép: Courtesy Tonya Prewett

Az Auburn Egyetemen tavaly tartott ébredési összejövetel szervezői más állami egyetemekre is kiterjesztették evangelizációs erőfeszítéseiket, és több száz diákot kereszteltek meg.

A Unite US az elmúlt hónapokban több egyetemen is nagyszabású hallgatói összejöveteleket szervezett.

Februárban a Floridai Állami Egyetemen tartottak egy rendezvényt, amelyen becslések szerint 300 embert kereszteltek meg. A múlt hónapban pedig az Alabamai Egyetemen jártak, ahol mintegy 260 diák keresztelkedett meg.

A múlt héten az Unite US a Stegeman Coliseumban, a Georgia Egyetem közelében tartott rendezvényt, ahol mintegy 150 embert kereszteltek meg kisteherautók hátuljában, hagyományos keresztelési helyszín híján.Az Unite US legközelebb május 1-jén a Tennessee állambeli Knoxville-ben, a Thompson-Boling Arénában tart rendezvényt a Tennessee Egyetemre beiratkozott diákok nevében.

Tonya Prewett, a Unite US alapítója a The Christian Postnak elmondta, hogy a mozgalom állítása szerint "egy látomás miatt jött létre, miután egyetemi hallgatókat mentoráltam, és hallottam a fájdalmukról, szorongásukról és depressziójukról".

"Volt egy vízióm arról, hogy diákok ezrei gyűlnek össze egy arénában, és együtt imádkoznak. Elkezdtem találkozni a helyi lelkészekkel és a közösség vezetőivel, hogy megosszam velük"

- mesélte.

"A vezetők csatlakoztak ehhez és körülbelül hat hét alatt megvalósult a Unite Auburn. Közel 5000 diák jelent meg az eseményen, és körülbelül 200-an keresztelkedtek meg aznap este. Azóta voltunk az FSU-n, Alabamában és Georgiában is.


Prewett a több száz keresztelést "Isten olyan megmozdulásának tulajdonította, amelyet csak Ő tud megmagyarázni", hozzátéve, hogy szerinte a diákok "éhesek az igazságra és a reményre".

A spontán kereszteléseken kívül Prewett elmondta a CP-nek, hogy szervezete azon diákokkal is foglalkozott, akik nyilvánosan tettek hitvallást.

"Minden megkeresztelt diák nevét és telefonszámát meg tudtuk szerezni"

- mondta Prewett a múlt heti georgiai eseményről.

"Szervezetünk minden egyes diákot nyomon fog követni, és listát fog adni minden gyülekezetről és egyetemi szolgálatról a környéken, hogy egy helyi gyülekezettel vagy szolgálattal vegyék fel a kapcsolatot."

Prewett azt is elmondta a CP-nek, hogy a diákok "hihetetlen" bizonyságtételeket osztottak meg az eseményen, megjegyezve, hogy néhányan

"öngyilkosságot fontolgatva jöttek be, és örömmel és célokkal telve távoztak"

- míg mások, akiket "éveken keresztül függőségek kötöttek le, szabadságot és örömöt éltek át."

View this post on Instagram

A post shared by Tonya Prewett (@tonyaprew)(CP)

Legfrissebb