Ugrás a tartalomra

A Colosseum is vörös fénybe borul jövő héten az üldözött keresztényekre emlékezve

Fotó: Church in Need

Jövő héten szerdán piros fénnyel világítanak meg több ismert épületet is, ezzel emlékezve világszerte az üldözött keresztényekre.

A "vörös szerda" egy évente megrendezett esemény, amelyet idén november 23-án tartanak. Az épületek piros fényekkel való megvilágításával a kampány mögött álló kezdeményező, a "Church in need" (Egyház szükségben) az üldözött keresztények sorsára szeretné felhívni a figyelmet.

A német hírportál szerint jelenleg 116 épület vesz részt az eseményen. Erre alkalmasak például templomok, katedrálisok vagy középületek.

A Colosseumot, a Sacre Coeur-bazilikát és a Trevi-kutat is az elmúlt években vörös fényekkel világították meg.


Joachim Herrman, Bajorország belügyminisztere arra szólítja fel az embereket, hogy beszéljenek a keresztények hitük miatt történő üldöztetéséről.

Azok az emberek, akik szolidaritást vállalnak az üldözött keresztényekkel, "élettel töltik meg az evangéliumot" - jelentette ki a szombati "Gyűlés a vallásszabadságért" elnevezésű rendezvényen, az üldözött keresztényekért való ima világnapján.

Herrmann szerint a keresztényüldözés világszerte tovább fokozódik.

"Alábecsülik és elhallgatják"

- jelentette ki.

A Szolidaritás arra bátorítja az üldözött hittestvéreket, hogy maradjanak állhatatosak hitükben, mondta az Open Doors igazgatója, Markus Rode. Az igazgató szerint a keresztényeket világszerte nagyon bátorítaná, ha például a németországi egyházak nyilvánosan összegyűlnének és kifejeznék támogatásukat.

(CNE)

Legfrissebb