Ugrás a tartalomra
UFOCIAUSAHírek

A CIA titkos szervezete gyűjti össze az idegen technológiát?

Állítólag nem emberi űrhajók és roncsok mentésében segítenek.

Képünk illusztráció. Forrás: bu.edu

Az amerikai kémügynökség egyik "titkos" irodája állítólag kilenc "nem emberi űrhajót" szerzett meg. - számol be az RT News.


Amerikai kémeknek állítólag sikerült legalább kilenc potenciálisan idegen járművet megszerezniük, közülük kettőt "teljesen épségben" - jelentette kedden a Daily Mail három névtelen forrásra hivatkozva.

Az állítólag szigorúan titkos műveletekről informált források azt mondták a brit lapnak, hogy a visszaszerzések főszereplője a Globális Hozzáférési Hivatal (OGA) volt, a CIA Tudományos és Technológiai Igazgatóságának 2003-ban létrehozott részlege.

A források szerint a CIA-nak van egy rendszere az azonosítatlan repülő tárgyak (UFO-k) felderítésére, amely segít az amerikai hadsereg speciális egységeinek a roncsok mentésében, ha "nem emberi űrhajók" zuhannak le, vagy érnek földet.

Egy másik névtelen forrás úgy jellemezte az OGA szerepét, hogy "alapvetően egy közvetítő" az amerikai ügynökök számára, hogy olyan területekre is bejussanak, ahová normális esetben nem engednék be őket.

"Nagyon ügyesek abban, hogy a világon bárhová el tudnak jutni, ahová csak akarnak"

- mondta a második forrás.

A Mail szerint az OGA műveleteinek többsége "eltévedt nukleáris fegyverekkel, lezuhant műholdakkal vagy az ellenfél technológiájával" kapcsolatos, de néhány küldetés során UFO-k - vagy ahogy az amerikai kormány mostanában szívesebben nevezi őket, "azonosítatlan rendellenes jelenségek" (UAP) - visszaszerzésére is sor került.

"A feladat egyszerűen az, hogy őrizetbe vegyék és megvédjék a titkosságot" - mondta az egyik forrás. "A tényleges fizikai visszaszerzést a hadsereg végzi. De nem tartják katonai ellenőrzés alatt, mert túl sok nyilvántartást kell vezetniük. Így aztán viszonylag gyorsan inkább magánkézbe adják ".

Két forrás szerint az OGA a Delta Force vagy a SEAL-csapatokkal koordinál, amelyek az Egyesült Államok Egyesített Különleges Műveleti Parancsnokságának (JSOC), illetve a Nukleáris Vészhelyzeti Támogató Csoportnak (NEST) a keretében dolgoznak, hogy visszaszerezzék a potenciálisan idegen űrhajókat. 

"Ezzel kapcsolatban nincs semmi információnk az önök számára"

- közölte a JSOC a brit hírügynökségnek küldött írásos válaszában.

A NEST szóvivője elmondta, hogy az ügynökség személyzete "rendszeresen találkozik ismeretlen eredetű anyagokkal", de "soha nem találkoztak UAP-hez kapcsolódó anyaggal".

Az egyik forrás a CIA-t az UFO "lezuhanás utáni visszaszerzési művelet" "tárcavezetőjeként" jellemezte. A visszaszerzett radioaktív anyagokat az Energiaügyi Minisztérium által működtetett nemzeti laboratóriumokba küldik, míg a "légiközlekedés-védelmi ipar" vállalkozói "más, nem radioaktív anyagokat - és ép űrhajókat" kezelnek, állította a forrás.

Miután három katonai és hírszerzési informátor júliusban tanúvallomást tett az UFO-mentő programról az amerikai kongresszus előtt, Chuck Schumer, a szenátus többségi vezetője olyan törvényjavaslatot támogatott, amely kötelezné a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra "az ismeretlen eredetű, visszaszerzett technológiákat és a nem emberi intelligenciára utaló biológiai bizonyítékokat". Ezt az UAP közzétételi törvényt szeptemberben fogadták el a 2024-es nemzetvédelmi felhatalmazási törvény részeként.

Legfrissebb