Ugrás a tartalomra

A Bibliából idézett az LGBTQ törvényt leszavazó olasz szenátor

Lucio Malan olasz szenátor, a kormánypárti Olaszország Fivérei párt politikusa felé azt a kérdést tették fel, hogy miért ellenzi a homoszexualitást és az azonos neműek házasságát, de amikor azonban bibliai szövegeket idézett, hogy alátámassza az ezekkel kapcsolatos nézeteit, kritikák vihara zúdult rá.

Az ellenzéki pártok még azt is követelték, hogy Meloni olasz miniszterelnök menessze a pártjához tartozó Malant.


Lucio Malan nemrég egy új, azonos neműek házasságára vonatkozó javaslat és egy olyan törvényjavaslat ellen szavazott, amely több jogot biztosít az LMBT embereknek Olaszországban. Erre reagálva a Rai 1 közszolgálati műsorszolgáltató megkérdőjelezte személyes véleményét a szexualitásról és a házasságról - írja az Evangelical Focus.

Az adás során Malant arról kérdezték, hogy miért ellenzi az azonos neműek házasságát és az ilyen párok általi gyermekvállalást, amikor a Waldensi Egyház, amelyhez tartozik, elfogadja azt.

Erre azt válaszolta, hogy az egyház a Bibliára épül, és nem arra, hogy a vezetősége hogyan dönt.

Válaszul a műsorvezető arra kérte, hogy bizonyítsa be, hogy a Biblia elítéli a homoszexualitást. Malan a 3 Mózes 18. könyvének 22. versével válaszolt, amely így szól: “Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.”

Ez a kijelentés nagy vitát váltott ki politikai körökben - írja az Evangelical Focus. A korábbi kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom "megvetendőnek" és "zavarba ejtőnek" nevezte Malan véleményét. Más pártok az elbocsátását követelték, és azt követelték, hogy Meloni miniszterelnök szólaljon fel a kérdésben.

Malan azzal védekezett, hogy joga van tisztelettel kifejezni keresztény nézeteit, továbbá kiemelte azt is, hogy továbbra is meg fogja védeni mind a vallásszabadságot, mind a szexuális szabadságot, mivel mindkettő védett Olaszországban.

(CNE)

Legfrissebb