Ugrás a tartalomra

60 év szolgálat után elbocsátottak egy önkéntest, mert nem ismerte a "névmásokat"

Nem volt tisztában a nemsemleges névmások jelentésével.

Fran Itkoff, akit hat évtizednyi szolgálat után elbocsátottak, mert nem ismerte a nemsemleges névmásokat. - Kép forrása: Fran Itkoff/Facebook


A kaliforniai Országos Sclerosis Multiplex (MS) Társaság egyik idős önkéntesének azt mondták, hogy mondjon le a pozíciójáról, mert "nem értette a névmásokat".

A 90 éves Fran Itkoff elmondta, hogy körülbelül hat évtizeden át önkénteskedett a szervezetnek a szülővárosában, Kaliforniában, mielőtt azt mondták neki, hogy hagyja abba. Elmondta, hogy ez idő alatt több díjat is kapott, és általában megdicsérték kemény munkájáért és elkötelezettségéért, de amiért állítólag nem tartotta be a szervezet „sokszínűségre, egyenlőségre és befogadásra” (DEI) vonatkozó irányelveit", elbocsájtották.

Itkoff elmondta, hogy kezdetben nem értette, hogy mire kérték.

"Össze voltam zavarodva. Nem tudtam, hogy mi ez, és mit jelent"

- mondta a volt önkéntes azzal kapcsolatban, hogy egy kollégája arra kérte, hogy használja a nemsemleges névmásokat az e-mail aláírásába, de ő nem értette, hogy miről van szó.

"Láttam néhány levélben, amelyekben a személy neve után szerepeltek. De nem tudtam, hogy ez mit jelent"

- folytatta a beszámolóját Itkoff.

"Így amikor végül beszéltem vele, megkérdeztem, hogy mit jelent... És azt mondta, hogy azt jelenti, hogy mindenre kiterjedő, aminek számomra nem volt értelme.”

Itkoffot állítólag néhány nappal később e-mailben utasították, hogy "lépjen vissza". Elbocsátásának okaként azt jelölték meg, hogy nem tett eleget a DEI által bejelentett kezdeményezéseknek.

"Sajnos, a helyzet alapján azt a nehéz döntést hoztuk, hogy Önt azonnali hatállyal le kell mondanunk önkéntes pozíciójáról"

- áll az e-mailben.

"Teljesen ledöbbentem"

- mondta a nő, miután 60 évnyi szolgálat után elbocsátották a szervezettől.

"Nem tudtam elhinni... Többször is el kellett olvasnom, hogy jól értem-e, amit mondtak."

Itkoff részben azért jelentkezett önkéntesnek, mert a férje szklerózis multiplexben szenvedett, egy degeneratív betegségben, amely az agyat, a gerincvelőt és a látóidegeket érinti.

Itkoff lánya, Elle Hamilton is csalódottan vette tudomásul, hogy édesanyját száműzték a hosszú ideje betöltött önkéntes pozíciójából

"Számomra ez ironikus, mert azt mondják, hogy befogadóak, de kizárnak egy 90 éves fogyatékkal élő nőt, aki 60 éve önkénteskedik"

- mondta.

"És szó szerint az egyetlen célja az volt, hogy segítsen az SM-betegeken és megtalálja a gyógymódot. ... Szó szerint ez minden, amit csinál"

- folytatta Hamilton.

(Daily Wire)

Legfrissebb